Brezilya Sayfası Kapandı

Ay yıldızlı ekibimiz, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 10. ve son maçında Şükrü Saraçoğlu'nda Hollanda'ya mağlup olarak Brezilya defterini kapattı.

Brezilya Sayfası Kapandı
HABERİN GALERİSİ
Milliler

Milliler

  Milliler , Arjen Robben ve Sneijder'in attığı gollere  engel  olamayarak Hollanda'ya 2-0'la boyun eğdi. Bu  yenilgiyle  birlikte 16  puanda  kalan  ay   yıldızlılar  grubu ikinci sırada bitiremedi ve play-off oynama şansını kaçırdı.

Macaristan'ın da Andorra'yı yenmesiyle birlikte A  Milli   Takım  D Grubu'nu 4. sırada noktaladı.  Türkiye  sahaya Volkan Demirel, Semih Kaya, Hasan Ali  Kaldırım , Gökhan Gönül, Selçuk İnan, Umut Bulut, Arda Turan, Mehmet Topal, Olcan Adın, Burak  Yılmaz  ve Ömer Toprak  ilk  11'i ile çıkarken; Hollanda: Cillessen, Janmaat, Vlaar, Indi, Blind, Clasie, Lens, Fer, Van Persie, Sneijder ve Robben  ilk  11'i ile sahada yer aldı. 

İki  takım  da  karşılaşmaya   hızlı  başladı.  İlk   dakikalar  karşılıklı ataklarla  geçilirken , topa daha çok sahip  olmaya  başlayan  Hollanda, 8.  dakikada  Arjen Robben'in duran toptan kaydettiği golle 1-0 öne  geçti

Hollanda sağ kanattan serbest vuruş  kazandı . Robben'in  kullandığı  serbest vuruşta top bütün oyuncuların  bakışları  arasında   kalemize  doğru geldi ve ağlarla buluştu.  Konuk  ekip bu golle durumu  1-0 yaptı. 

Bu  dakikadan   sonra  Hollanda  kalemize   etkili  gelmeye devam ederken, 11.  dakikada savunmanın arkasına sarkan Van Persie  kaleci  Volkan'ın üzerinden topu ağlarımıza  gönderdi , ancak kalkan ofsayt bayrağıyla birlikte gol  geçerlilik   kazanmadı

Bu  dakikadan   sonra  rakip sahada  baskı  kuran  Ay   Yıldızlılar , Hollanda kalesinde  üst üste   net pozisyonlar buldu, ancak  konuk   takımın  savunmasını aşmayı başaramadı.

Milliler  39.  dakikada  gole çok yaklaştı. Hasan Ali'nin sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada boş pozisyonda topa  iyi  yükselen Umut Bulut kafa vuruşunu yaptı, ancak top az farkla direğin üzerinden auta gitti. 

Oyunu  kendi yarı sahasında kabul eden Hollanda,  kontrataklarla  farkı  artırmaya  çalıştı. Fakat  ilk yarıda  başka gol olmadı ve Hollanda soyunma  odasına  1-0  üstün  gitti. 

Hollanda ikinci devreye Van Persie yerine Dirk Kuyt ve Indi yerine Bruma'yı  oyuna  alarak başladı.  Milliler  ise ikinci devreye  ilk yarıdaki  11'i ile başladı.  Portakallar  henüz 46.  dakikada Kuyt'ın asisti ve Sneijder'in golü ile farkı 2'ye çıkardı. 

Başlama düdüğüyle birlikte  kalemizde   gelişen  atakta Kuyt  ara  pasıyla Sneijder'i ceza sahası içinde topla buluşturdu. Volkan ile  karşı karşıya  kalan Sneijder, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlarımıza gönderdi ve skoru 2-0 yaptı. Senijder'in attığı golden sonra sevinmemesi göze çarptı. 

Milli Takım'da Burak Yılmaz yerini Olcay Şahan'a bırakırken, Olcan'ın yerine de Gökhan Töre oyuna dahil oldu.

Bu dakikadan sonra daha fazla risk alarak Hollanda kalesine giden ay yıldızlılar, Gökhan Töre ile gole çok yaklaştı ancak kaleci Cillessen gole izin vermedi. A Milli Takım'da son olarak 74. dakikada Cenk Tosun, Selçuk İnan'ın yerine oyuna girdi. 

Hollanda skorun verdiği avantajla daha kontrollü bir oyun sergilerken, konuk ekip kontrataklardan bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Kalan sürede Milliler'in gol arayışları da sonuç vermeyince sahadan 2-0'lık skorla mağlup ayrıldık.

TÜRKİYE 0 - 2 HOLLANDA

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Olegario Benquerença,Ricardo Jorge Ferreira Santos, Joao Ferreira Dos Santos (Portekiz)

Türkiye: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ömer Toprak, Hasan Ali Kaldırım, Olcan Adın (Dk. 56 Gökhan Töre), Selçuk İnan (Dk. 74 Cenk Tosun), Mehmet Topal, Arda Turan, Burak Yılmaz (Dk. 55 Olcay Şahan), Umut Bulut

Hollanda: Cillesen, Janmaat, Vlaar, Indi (Dk. 46 Bruma), Blind, Fer, Clasie, Lens (Dk. 89 Depay), Robben, Sneijder, Van Persie (Dk. 46 Kuyt)

Goller: Dk. 8 Robben, Dk. 47 Sneijder (Hollanda)

Sarı kartlar: Dk. 23 Indi, Dk. 41 Blind, Dk. 51 Janmaat (Hollanda), Dk. 33 Hasan Ali Kaldırım (Türkiye)

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2013, 00:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER