Chp'li Vekiller Partilililerle Bayramlaştı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı'nın ikinci gününde bayramlaşma töreni düzenlendi.

Chp'li Vekiller Partilililerle Bayramlaştı

İl Başkanlığı önünde düzenlenen ve katılımın oldukça yüksek olduğu bayramlaşma töreninde, misafirlere kavurma-pilav ikram edildi. CHP'li milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer ve İsa Gök ile Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, ilçe başkanları, eski bakanlar Fikri Sağlar ve İstemihan Talay ile belediye başkan aday adaylarının da katıldığı törende, partililer bir birleriyle bayramlaştı.
Törende konuşan CHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar, bayramların, İslam'ın dünyaya sunduğu güzellikler olduğunu söyledi. Müslümanların iki büyük dini bayramı olduğunu hatırlatan Akar, "Biri Ramazan Bayramı, diğeri de Kurban Bayramı. Her ikisi de İslam aleminden dünyaya barışın, sevginin mesajı olarak anımsatılacak, güzel sözcüklerin ifade edildiği bayramlardır. Ancak bu bayramda İslam alemi maalesef karışık. İslam coğrafyasında sürekli savaş var. Öncelikle İslam coğrafyasındaki bu savaşın son bulmasını dilerken, bu savaşı tahrik edenlerin de bu tahrikçiliğinden vazgeçmesini istiyoruz. Kendi ülkesindeki insanların rahatı ve huzuru için mücadele etmeli, komşuları ile barış içinde olmalı. Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyaya vermiş olduğu en önemli mesaj, 'yurtta sulh, cihanda sulh'tur. Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve Mersinlilerin bayramını kutluyorum" dedi.
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ise, konuşmasında herkesin bayramını kutladığını belirterek, "Ama bizim asıl bayramımız 30 Mart akşamı olmalı. Çok fazla teferruata takılmamalıyız. 30 Mart akşamına hazırlığımızı tüm gücümüzle sürdürmeliyiz. Genel Merkez iradesini açıkladıktan sonra, aynı birlikteliği, bugünkü birlikteliği tüm aday adaylarıyla, tüm partililerle, herkesi bir arada görme temennisi ve inancı ile tekrar herkesin bayramını kutluyorum" diye konuştu.
Vahap Seçer de konuşmasında, tüm partililerin bayramını kutlayarak şöyle devam etti; "Türkiye zor günlerden geçiyor. Türkiye'yi yönetecek yurtsever, inançlı, şevkli, çalışkan, birlik ve beraberliğe inanan kadrolara ihtiyaç var. Biz CHP kadroları olarak ülkeyi yönetmeye
talibiz. Öncelikli olarak yerel seçimlerde kendi ilimizde sadece büyükşehirde değil 13 ilçemizde başarılı çıkacağız. Daha sonra Türkiye'de başarılı olacağız ve 2015 seçimlerinde parlamentoda en fazla milletvekili sayısına sahip olarak ülkeyi yöneteceğiz."
CHP'li milletvekilleri arasında son konuşmacı olarak söz alan Aytuğ Atıcı, partililerinin Mersin'de yaptığı seçim çalışmasından son derece mutlu olduğunu belirterek, bu durumun kendisinin moralini yükselttiğini söyledi. İktidar partisinin bu durumdan korktuğu için Mersin'de çeşitli kısıtlamaları uygulamaya koyduğunu ileri süren Atıcı, "Bizler her şeye rağmen aydınlık yüzümüzle yönümüzü iktidara doğru dönmüş durumdayız. İktidar hata yaptıkça yapıyor, biz de hem onların hatalarından hem de kendi projelerimizi kullanarak adım adım ilerliyoruz. En büyük hatalarını sağlık alanında yaptılar. Suriye'den gelen bütün insanlara ücretsiz sağlık ücreti verileceğini söylediler. Ben size sorarım; hangi birinizin sağlık hizmeti ücretsiz olarak veriliyor. İşte 'sağlıkla geldiniz sağlıkla gideceksiniz' sloganımız burada tutacak. Hem Mersin'de hem Türkiye'de tutacak. Gerçekten güzel günler, aydınlık günler bizi bekliyor" ifadelerini kullandı.
Törende, ilçe başkanları, belediye başkanları ve aday adayları da kısa birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2013, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER