Ayyıldız; Tesadüflere Yer Yok

Aktif Gençlik Federasyonu (AGEF) Genel Başkanı Aziz Ayyıldız, girişimcilik yolunda gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Ayyıldız; Tesadüflere Yer Yok
Ayyıldız, girişimcilik ruhuyla başarının doğru orantılı olduğunu belirterek, fark oluşturanların başarıyı da yakalayacaklarını vurguladı.

Gençlerle bir araya gelen Ayyıldız, başarı hikâyelerini anlatarak gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Emek, bilgi ve azmin önemini anlatan Ayyıldız, girişimcilik yolunda ki engellerin kalkmasıyla önemli tüyolar verdi. Ayyıldız, başarıya ulaşmanın yolunu şu sözlerle anlattı:

İYİ BİR FİKRİNİZ VARSA İNSANLAR PEŞİNİZDE KOŞAR

“Akıl varsa, doğru proje varsa, hedefe ulaşmak, parayı bulmak içinde bulunduğumuz çağda mümkün. Elimizdeki kaynakları doğru kullanmamız önemli. Çünkü zaten iyi bir fikriniz varsa insanlar peşinizde koşar. Dünya küreselleşti ve beraberinde rekabet de küreselleşti. Rekabetin küresel olduğu bir dünyada ne üretirseniz üretin, hangi eğitimi verirseniz verin unutmayın ki bunu küresel rekabet edebilecek şekilde geliştirmeniz lazım. Bir işi yapabiliyorsanız mutlaka kendiniz yapın, fikri kendiniz geliştirin. Girişimcilik önce cesaret, sonra inanç ve inanılmaz bir özgüvenle ortaya çıkartılabilir.”

TESADÜFLERE YER YOK

Ayyıldız konuşmasında, küreselleşen dünyada tesadüflere yer olmadığını hatırlatarak, “Yenilikçi ve yaratıcı olmak, esneklik ve risk alabilmek, önceden görebilmek gibi girişimcilik özellikleri, iş yaşamında başarının anahtarıdır. AGEF olarak düzenleyeceğimiz programlarda ülkemizin gelişmesine katkıda bulunan girişimcilerin tecrübelerini siz değerli gençlerimizin istifadesine sunmak, onlarla fikir alışverişinde bulunulmasına zemin hazırlayacağız. Girişimci gençlerimizin iş ve sanat dünyasında kendini kanıtlamış değerli konukların engin bilgi ve tecrübelerinden istifade edeceğini umuyor, gençlerimize kariyer yolculuğunda başarılar diliyorum” dedi.

Ayyıldız, iş arayan değil iş bulan, hayallerinin peşinde koşan gençlere ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıklarını da söyleyerek konuşmasını bitirdi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2013, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER