Türk Pilotlar Serbest

Kaçırılan Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'nın Lübnan emniyetine teslim edildiği bildirildi

Türk Pilotlar Serbest

mniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca, Beyrut'ta Lübnan güvenlik güçlerine teslim edildi. Pilotların teslimine ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Lübnan'da serbest bırakılan Türk pilotları taşıyan helikopterin Beyrut'taki Refik Hariri Havaalanı'na ulaştığı bildirildi


AİLELER HEYECANLI BEKLEYİŞ İÇİNDE

Lübnan'da kaçırılan 2 Türk pilotun serbest bırakılacağı yönündeki haberler üzerine, pilot Murat Ağca'nın Elazığ'daki baba evinde heyecanlı bekleyiş başladı.

Pilot Ağca'nın babası Zeki Ağca,  yaptığı açıklamada, gece geç saatlerde gelen haberlerle heyecanlandıklarını belirterek, sabaha kadar televizyon başında gelişmeleri takip ettiklerini söyledi. Kısa zamanda çocuklarına kavuşmayı temenni ettiklerini dile getiren Ağca, "Devletimize, hükümetimize ve herkese teşekkür ediyorum" dedi. Pilotun annesi Emine Ağca ise oğlu için yemekler hazırladığını söyledi. Ağca, heyecandan konuşamadığını dile getirdi.

ÖNCÜPINAR'DA SESSİZ BEKLEYİŞ

Suriye'de kaçırılan 9 Lübnanlı hacının serbest bırakılacağı ve Türkiye'ye gelecekleri yönündeki iddialarının ardından gözlerin çevrildiği Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nda sessizlik sürüyor. 

PİLOTLAR İÇİN BEKLETİLİYOR 

Pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın serbest bırakılacağıyla ilgili haberler sonrasında Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir uçağını hazır bekletmeye başladı. Yetkililerinden alınan bilgiye göre Lübnan'nın Beyrut Havalimanı'na uçacak olan THY uçağı ve personelinin talimat bekliyor.

LÜBNANLI HACILAR TÜRKİYE'DE

-Pilotları kaçıranların, "Suriye'de tutuklanan Lübnanlı hacılar serbest bırakılsın" talebi gerçekleşti, hacılar şu anda Türkiye'de. Lübnan Genel Güvenlik Direktörü Abbas İbrahim, Şam ve Ankara'ya ziyaretlerde bulunup aracılarla görüştü.

LÜBNAN CUMHURBAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman alıkonuldukları Suriye'de salıverilen ve Türkiye'de bulundukları belirtilen 9 Lübnanlı'nın ülkeye ulaşması çabalarının hızlandırılmasını istedi.

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil ile birlikte rehineler krizinin çözülmesi sürecini yakından takip eden Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Lübnanlıların ülkelerine dönüş sürecinin hızlandırılması çağrısı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2013, 21:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER