CHP’Lİ KIŞ, “HATAY HALKININ İRADESİNİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ”

CHP’Lİ KIŞ, “HATAY HALKININ İRADESİNİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Hatay seçim sonuçlarının takibi için görevlendirildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’da ki seçim sonuçlarının takibi için milletvekillerinden oluşan bir heyet görevlendirdi.  Seçimlerin hemen ardından Hatay’da ki tartışmalı olan seçim sonuçları için CHP harekete geçti.

Hatay’a giden heyette yer alan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, yaptığı açıklamada “Mersin’de ve beraberinde tüm Türkiye’de alınan başarılı seçim sonuçlarının ardından bugün Hatay’dayız. Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

Yerel seçim öncesinde Mersin’i karış karış gezen ve vatandaşlarla bir araya gelen milletvekili Kış, Mersin’deki yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede; alınan başarıdan son derece memnun olduklarını vurguladı.

5 yıl boyunca vatandaş ve hizmet odaklı bir anlayışla, kırmadan, ayırmadan, ayrıştırmadan, demokratik şekilde sosyal belediyecilik ile tüm kesimlere el uzatan, kucaklayan bir anlayış ile Mersin’in yönetildiğini ifade eden Kış, “seçim sonuçları göstermiştir ki, Mersin halkı memnuniyetle 5 yıl daha Vahap Seçer demiştir” dedi. 

Seçim kazanan tüm belediye başkanlarını tebrik eden ve başarılar dileyen Kış, Türkiye’de esen CHP rüzgarının Mersin’de yükselerek devam edeceğini belirtti.

“Asıl süreç bundan sonra başlıyor, omuzlarımıza yüklenen yük daha da ağır” diyen Kış, “bugün de Hatay’da halkımızın iradesine sahip çıkmak için görevimizin başındayız” dedi.

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Hatay’da görevlendirilen milletvekili Kış, 6 Şubat 2023’de yaşanan deprem sebebiyle, Hatay’ın önemli bir kent olduğunu, tüm olumsuzluklara ve mağduriyete rağmen, yakınlarını kaybeden, evlerinden olan halkın burada sandığa giderek oy kullandığını ve bu nedenlerle Cumhuriyet Halk Partisi olarak Hatay’a karşı sorumluluk içinde olduklarını ifade etti.  Kış, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, Vali’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük söz konusu olduğunu belirtirken, “bu milli iradenin gaspıdır” dedi.

Hatay halkının iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz diyen Kış, milletvekili heyeti, avukatlar ve parti temsilcileri ile beraber, hata tespit ettikleri her yerde itirazda bulunduklarını söyledi.

Hatay’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim öncesi tehdit edilen bir kent olduğuna dikkat çeken Kış, Erdoğan’ın Hatay’da yaptığı konuşmada “oy vermezseniz size hizmet yok” açıklamasını hatırlattı. Erdoğan’ın bu tehdidinin Tüm Türkiye’de sandıklara tepki olarak yansıdığına değinen Kış şunları söyledi: “burada halk bir yandan yaralarını sarmaya çalışırken bir taraftan da oylarının çalınmasına asla izin vermeyeceğiz. CHP heyetimiz ile sonuna kadar süreci takip edeceğiz, Hatay halkının iradesinin sonuna kadar takipçisi olacağız”. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER