Ak Parti Adayını Belirliyor

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan aday adayları ile ilgili teşkilatların görüş ve kanaatlerini belirleme amacıyla temayül yoklaması yapılacağını söyledi.

Ak Parti Adayını Belirliyor
Salt, parti binasında düzenlediği toplantıda, Genel Merkezin, aralarında Mersin'in de bulunduğu 16 büyükşehirde temayül yoklaması yapma kararı aldığını açıkladı. Mersin'deki temayül yoklamasının 27 Ekim 2013 tarihinde Edip Burhan Spor Salonu'nda yapılacağını belirten Salt, burada milletvekillerinin, il ve ilçe başkanlarının, parti yöneticilerinin, kadın ve gençlik kolları başkanları ile yöneticilerinin, mahalle ve belde başkanlarının, il disiplin kurulu üyelerinin, il genel ve belediye meclis üyelerinin oy kullanacağını ifade etti. Temayül yoklamasında, partililerinin sandık başına giderek kimi belediye başkan adayı görmek istiyorlarsa onun için oy kullanacaklarını dile getiren Salt, "Temayül yoklamasından çıkacak neticeler, üst kurula sunulacak ve üst kurulda değerlendirmeler yapıldıktan sonra ayrıca kamuoyu yoklamaları da yapılacak ve nihai karar Genel Merkez tarafından verilecektir" dedi.
Salt, temayül yoklamasıyla Genel Merkezin ve tüm parti teşkilatı tarafından özümsenen demokrasinin temel ilkelerinin yerine getirilmesi ve yönetimin tabana yayılarak halkla paylaşılmasını amaçladığını vurguladı.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Salt, temayül yoklamasında yaklaşık 3 bin kişinin oy kullanacağını, burada özellikle seçmenlerin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları ile ikamet ettikleri ilçe belediye başkan aday adaylarına oy vereceklerini söyledi. Her seçmenin sadece 2 kişiye oy verebileceğini ifade eden Salt, sonuçların Genel Merkeze gönderileceğini, kamuoyuna açıklanmayacağını kaydetti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için partisinden şu ana kadar 4 kişinin resmi

başvurusunun bulunduğunu belirten Salt, ilçe belediye başkan aday adaylarının ise sayılarının ilçelere göre değiştiğini, en az aday adayı olan ilçenin 5 olduğunu, başvuru süresinin ay sonuna kadar devam ettiğini söyledi.

AK Parti'nin anlı, şanlı isimleri ihtiyacı olmadığını belirten Salt, "Biz düzgün, şaibesiz, lekesi olamayan, liyakat sahibi, yönetim becerileri olan, vizyon sahibi olan bir arkadaşımız ile yola çıkacağız ve Allah'ın izni ile Büyükşehir Belediyesi'ni alacağız. Kimsenin bu konuda endişesi olmasın" diye konuştu.

“BEN ADAY DEĞİLİM”

Temayül yoklamasının aday belirlemede yöntemlerden sadece biri olduğunu, bu dönem özellikle sahada yapılan anketlerin öne çıkacağını vurgulayan Salt, Genel Merkezin de en çok önem verdiği konunun sahada yapılan anketler olduğunu ifade etti.

Salt, kendisinin aday olup olmayacağı yönündeki bir soruya ise; "Ben güne ve zamana göre sözleri ve fikirleri değişen bir insan değilim. 6 ay önce ne söylediysem aynı noktadayım. Ben makamları bir yerlere sıçrama tahtası olarak görmüyorum. Ben şu anda il başkanı olarak görevime devam ediyorum. Aday değilim, bu konuda her hangi bir girişimim olmadı ve olmayacak. Benim görevim aday adayları ile ilgili bilgileri toparlayıp Genel Başkanın önüne koymaktır. Genel Başkan dilerse bunlardan birisi ile yola çıkar. Ama bana bir talimatı olursa, 'il başkanı sen çıkacaksın, sen aday olacaksın' derse, ben aday olurum. Onun dışında ben aday değilim" şeklinde yanıt verdi.
Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2013, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER