Kocamaz; Özcan Çevre Kirliliği Yapıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın Tarsus’ta elektrik direklerine ve panolarına astırdığı afişler tepki çekti.

Kocamaz; Özcan Çevre Kirliliği Yapıyor
Tarsus’ta oluşturduğu çevre kirliliğine tepki gösteren vatandaşlar,  gelişi güzel rast gele asılan afişlerin büyükşehir belediye başkanına yakışmadığını dile getirdiler.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimler nedeniyle kentte çevre kirliliği oluşmaması için daha önceden uyarıda bulunduklarını ifade ederek “Tarsus’ta çok sayıda elektrik direklerine ve panolarına afişlerin gelişigüzel olarak asıldığını tespit ettik. Bu afişler görüntü kirliliği ve çevre kirliliğine neden olmaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’ta bazı elektrik direklerine ve panolarına konsere davet afişleri asıldığını gördük. Bu ve buna benzer afişlerin bilboardlara, raketlere, ilan ve afişlerin asılmasına müsaade edilen yerlere asılması gerekmektedir. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Macit Özcan’ın astırdığı afişler görüntü çirkinliğini oluşturmuştur. Oysa Mersin’de bizzat Büyükşehir Zabıtası tarafından bu şekilde direklere yapıştırılmadığı halde bizim astırdığımız afişler toplatılarak kaldırılmıştır. Bizimkiler kaldırılırken de kent estetiği Daire Başkanlığı’nın aldığı karar denilmiştir. Tarsus Belediyesi bu konuda yasal işlemleri başlatırken, afişleri söktürüyoruz. Sn. Özcan’ı Mersin’de bizim afişlere gösterdiği hassasiyeti Tarsus’ta da göstermeye davet ediyorum. Çevre konusunda hassas olmaya davet ediyorum” dedi. 

Bu vesileyle Başkan Kocamaz, bu konuda Belediye Başkan aday adaylarından ve siyasi partilerden duyarlılık beklediğini, netice de oluşan kirliliği temizleyenlerin de insan olduğunu belirtti.


Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2013, 22:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER