Ak Parti İl Binasında Bayram

AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde, milletvekilleri ve partililer bir birleriyle bayramlaşırken, katılımcılara kavurma, pilav ve ayran ikram edildi.

Ak Parti İl Binasında Bayram
AK Parti Mersin İl Başkanlığı önünde düzenlenen ve adeta miting havasında geçen bayramlaşma törenine, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt ve Çiğdem Münevver Ökten ile parti yöneticileri, ilçe ve belediye başkanları, belediye başkan aday adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Sal, yerel seçim arifesinde olduklarını hatırlatarak, "Biz AK Parti olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ve diğer ilçe belediyelerine talibiz. Buna belediyecilikten gelen, belediyeciliği bilen bir parti olarak talip olduğumuzu belirtmek istiyorum. Biz Mersin'in kaybettiği son 20 yılını çok kısa sürede tekrar kazandırmak için bu göreve talibiz. Çünkü şehrimiz çok zaman kaybetti. Şehrin sorunlarıyla ilgilenmeyen bir belediye yönetimi var, bir belediye başkanı var. Biz bu kaybedilen zamanı telafi edeceğiz. Şunu da özellikle söylemek istiyorum, önümüzdeki 5 yıl içinde bu kaybedilen zamanı telafi etmek için mutlaka merkezi hükümetin güçlü desteğine ihtiyacımız var" dedi.
Çevremizdeki bir çok şehrin gelişme ve kalkınma hamlesi içerisinde olduğunu, ancak Mersin'in hala yerinde saydığını savunan Salt, Akdeniz Oyunları sayesinde merkezi hükümetin desteği ile bazı yatırımların kente geldiğini belirtti. Belediyeciliğin uzmanlık işi olduğunu ve ehline verilmesi gerektiğini vurgulayan Salt, "İnsanların partisi olur, elbette partisine de oy verir. Ama yerel seçimlerde şu çok önemlidir, şehrin emin insanını seçeceksiniz, şehrin hizmetkarını seçeceksiniz. O nedenle bu işi bilen bir partiyi getireceksiniz yönetime. O nedenle AK Parti olarak halkımızın desteğini istiyoruz" diye konuştu.
Salt'ın ardından söz alan AK Parti Mersin milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten, Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun'da vatandaşların bayramını kutlayarak, Kurban Bayramı'nın
manevi ikliminden ve yüce değerlerinden bahsettiler. Milletvekilleri, açıklanan 'Demokratikleşme Paketi' ve iktidarları döneminde yapılan hizmetlerle ilgili de bilgiler verdiler.
Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever ise, halkın karşısına alnı ak, başı dik olarak çıktıklarını ifade ederek, Türkiye ekonomisinin son 10 yılda kaydettiği gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Eğitimden sağlığa, tarımdan ihracata, sanayiye her alanda ülkemizin son 10 yılda en az 3,5-4 kat kalkındığını ve geliştiğini belirten Sever, "2002 yılında 3 bin 500 dolar kişi başına milli gelir, 10 bin 500 doların üzerine çıkmıştır. 230 milyar dolar olan milli hasılamız, 2012 yılı sonu itibariyle 786 milyar dolara çıktı. İhracatımız 36 milyar dolardan 152.5 milyar dolara çıktı ve böylece 2012 yılı verileri itibariyle dünyanın en büyük 17. ekonomisi haline geldik. Bunlar tabi ki yeterli değil, bunlarla yetinmiyoruz, daha büyük başarılara ulaşmak için halkımızın desteği ile yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.
Türkiye'nin 2023 vizyonu ve hedefleri olduğunu hatırlatan Sever, bu kapsamda milli geliri 2 trilyon dolara çıkarmak, 500 milyar dolar mal ihracatı, 150 milyar dolar hizmet ihracatı ve kişi başına 25 bin dolarlık gelirle dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı ülke olarak hedeflediklerini söyledi. Bu hedef doğrultusunda emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Sever, şöyle devam etti; "Bu başarıları ABD'de başlayan ve bütün dünyayı saran finansal krize rağmen gerçekleştirdik ve gerçekleştiriyoruz. Hala dünyanın en fazla ve en hızlı büyüyen ülkelerinden biriyiz. İşler gayet yolunda gidiyor, gayet başarılı gidiyor. Mayıs ayı itibariyle IMF'ye olan borcumuzu sıfırladık. 'Borç alan emir alır' diye bir ata sözümüz var. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren borç almadığımız gibi bütün borçlarımızı zamanında ödedik ve şu anda 5 milyar dolar IMF'ye kredi açmak için görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah bizim şartlarımızı kabul ederlerse IMF'ye 5 milyar dolar borç vereceğiz. Avrupa'da krizden dolayı 4 milyon insan işini kaybetti. Türkiye'de ise 2009 yılının Ocak ayından bu yana 6 milyon kişiye istihdam sağlanmıştır. Bu başarıların devam etmesi gerekiyor. Türkiye'nin önemli meselelerini kısa vadeli, orta vadeli sorunlarını kalıcı bir şekilde çözmüş durumdayız. İnşallah bu çalışmalarımızı sürdürüp ülkemizin bütün bu sorunlarından tamamen kurtulmuş olacağız."
Konuşmaların ardından partililer ile milletvekilleri bayramlaşırken, konuklara kavurma, pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2013, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER