MERSİN’DE 4+4+4 HAZIRLIKLARI BAŞLADI

MERSİN (İHA) - Mersin’de 4+4+4 eğitim sistemi hazırlıkları başladı.

MERSİN’DE 4+4+4 HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, ilçe milli eğitim müdürlerinde, planlamanın öğrenci ve velilere sorun yaratmayacak şekilde yapılmasını istedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, ilçe milli eğitim müdürleri ile bir araya gelerek, 4+4+4 eğitim sistemine ilişkin hazırlıkları görüştü. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Tüccar Kulübü’nde yapılan toplantıda, müdürlere bilgi veren Gül, zorunlu ilköğretim çağının 6-14 yaş yerine 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsayacağını anlattı. Bu çağın, çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın Eylül ayı sonunda başlayıp, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda biteceğini belirten Gül, ilköğretimin 4 yıllık zorunlu ilkokul ile 4 yıllık zorunlu ortaokuldan oluşacağını ifade ederek, “8 yıllık okullarda, eğitim-öğretim ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullar şeklinde kurulacak” dedi.

İlçe milli eğitim müdürlüklerinin 4+4+4 sistemiyle ilgili yaptıkları çalışmaları dinleyen Gül, yapılacak çalışmaların öğrenci ve velileri mağdur etmemesi için hassas davranılmasını, planlamanın öğrenci ve velilere sorun yaratmayacak şekilde yapılmasını istedi. İlçe milli eğitim müdürlerinden, yürütülmekte olan “Ana-Kız Okuldayız”, “Açık Okul”, “İlham Projesi”, “Okullar Hayat Bulsun” projeleri hakkında bilgi alan Gül, bu projelerin önemine değindi. Yeni bir eğitim sistemine geçileceğini söyleyen Gül, bu sürecin daha sorunsuz aşılması için önlemlerin şimdiden alınması gerektiği ifade etti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER