MERSİN-MISIR RO RO SEFERLERİ İŞ DÜNYASINI HAREKETLENDİRDİ

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy, uzun zamandır bekledikleri Mersin-Mısır ro ro seferlerinin, özel sektörün önünü açacağını belirtti.

MERSİN-MISIR RO RO SEFERLERİ İŞ DÜNYASINI HAREKETLENDİRDİ

Mersin ile Mısır arasında başlayan ro ro seferleri, iş dünyasında heyecan yarattı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan MEGİAD Başkanı Alper Gürsoy, iş dünyası olarak seferlerin başlamasına çok memnun olduklarını kaydetti. İş dünyasının, Suriye’deki iç karışıklık nedeniyle Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine ticarette büyük sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Gürsoy, Mersin’den Mısır’a Ro-Ro seferlerinin başlamasıyla yüzlerinin yeniden güldüğünü vurguladı. Uzun süredir Mısır’a Ro-Ro seferlerinin başlamasını beklediklerini ifade eden Gürsoy, Türkiye’nin, Ortadoğu ve Afrika ülkelerine geçiş noktası olan Suriye’de bir yılı aşkın zamandır devam eden olayların, özellikle Akdeniz bölgesinde ticareti durma noktasına getirdiğine dikkat çekti. Bu gelişmelerin ihracatı da olumsuz yönde etkilediğine işaret eden Gürsoy, “Bu nedenle gözümüz kulağımız, Mısır Hükümeti’yle yapılan anlaşmadaydı. Nihayet anlaşmanın gereği yerine getirildi ve bu ülkeye Ro-Ro seferleri başladı” dedi.
Seferlerin başlamasının güvenlik açısından da çok önemli olduğunun altını çizen Gürsoy, Mısır üzerinden yapılacak ticaretin yalnızca ihracat artışına, ekonominin canlanmasına değil, can ve mal güvenliğine de vesile olacağını kaydetti. Suriye’deki olaylar yüzünden büyük risk altında bulunan taşımacılığı şimdi daha güvenli hale geldiğini ifade eden Gürsoy, “Ro-Ro seferlerinin başlamasıyla birlikte Mersin Limanı da büyük canlılık yaşayacak. Haftada iki gün karşılıklı yapılacak seferlerin, özel sektörün önünü açacağına inancımız tamdır” diye konuştu.
Alternatif güzergah yaratarak iş dünyasının önemli sıkıntılarını gideren hükümet yetkililerine de teşekkür eden Gürsoy, “Özellikle Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın emekleri çok büyük. Bölgemizi yakından tanıyan, sorunlarını çok iyi bilen Sayın Bakanımıza ayrıca teşekkür etmek istiyoruz. Özel sektörün önünü açma konusunda atılan her adımı devrim olarak nitelendiriyor, Mısır’a Ro-Ro seferlerinin hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER