Cumhurbaşkanı VE First lady boğaz gezisinde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çanakkale'de kordonboyunda eşi Hayrünisa Gül ile yürüyüş yaptı, boğazı seyretti, Troy atının önünde basın mensuplarına poz verdi.

Cumhurbaşkanı VE First lady boğaz gezisinde

Cuma namazını Necippaşa Camisi'nde kılan Abdullah Gül, daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında yürüyüş için kordonboyuna geçti. Sahilde yürüyen Abdullah Gül'e vatandaşlar ellerinde güller ve Türk Bayrakları ile sevgi gösterisinde bulundu. Bir süre yürüyen Abdullah Gül, Boğaz Komutanlığı'nın önünde Çanakkale Belediyesi tarafından beton zemine yapılan pusula önünde eşi Hayrünisa Gül ile buluştu. Gül çifti boğaza karşı basın mensuplarına poz verdi.

Bir süre daha yürüyen Gül çifti ünlü Troy atının önüne geldi. Burada Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr Rüstem Arslan, troy atıyla ilgili bilgi verdi. Gül çifti, "Troy atının içinde fikir ve tarih var" konulu sunumu ilgiyle izlediler.


Troy atıyla poz veren Cumhurbaşkanı buradan ayrılırken kendisine takdim edilen 20 adet gül elinde kaldı. "Bunları kime vereyim" diye soran Cumhurbaşkanı, kendisini izleyen basın mensuplarına bu gülleri hediye etti.

Cumhurbaşkanı geniş güvenlik önlemleri altında 18 Mart Üniversitesi'ni ziyaret edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER