Tıp çare bulamıyor

Bursa'nın Keles ilçesinde doğum esnasında beyin enfeksiyonu geçirerek hem hareket hem konuşma kabiliyetini yitiren 9 yaşındaki kız çocuğunun hastalığına tıp çare bulamıyor. Kendi başına yemek bile yiyemeyen kızlarına baktıkça kahrolan aile, uzmanlardan yardım bekliyor.

Tıp çare bulamıyor

Bundan 9 yıl önce Kütahya Tavşanlı Devlet Hastanesi'nde dünyaya gelen Gülnur Tura, doğum sırasında beyin enfeksiyonu geçirdi. Ancak bu rahatsızlığın sonuçları, Gülnur 3 yaşına gelince anlaşılabildi. Kızlarını tedavi ettirmek için hastane hastane gezen Ziya (44) ve Ayşe Tura (33) çifti, bir netice alamadı.

Acılı baba Ziya Tura, "Gülnur 3 yaşına gelince Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorları hastalığına teşhis koydu. Doğumda beyin enfeksiyonu geçirdiğini tespit ettiler. 'Beyin enfeksiyonundan dolayı hareket ve konuşma kabiliyetini yitirmiş. Yapacak bir şey yok. böyle yaşamaya devam edecek' dediler. Aldığımız cevap karşısında yıkıldık. Daha birçok hastaneye gittik ancak bir çaresini bulamadılar. Ben geçimimi tarım işleri yaparak kazanıyorum. Kızım için evde bakım yardımı alıyorum. Maddi bakımdan zor durumdayız fakat bu hiç önemli değil. Kızımın sağlığı için her şeyi yaparım. Yüzde 98 özürlü raporu var. Sağlık durumunda olabilecek en ufak bir iyileşme bizi sevinçten havalara uçuracak. Tıbben yapılabilecek bir şey veya bu konuda bilgisi olan uzmanlar varsa ne olur bizimle irtibata geçsinler" dedi.

6 yaşındaki diğer kızlarının ilköğretim okuluna gittiğini anlatan gözü yaşlı anne Ayşe Tura, "Kızımın hali beni bitiriyor. Soğuk günlerde hasta olmasın diye koynumda yatırıyorum. Tek isteğim kızımın yemek yiyebilecek kadar ellerine hakim olması. Doktorlar, 'Tıp bu hastalık karşısında çaresiz' diyor. Belki bir çaresi vardır. Tıp her geçen gün gelişiyor. Bize yardımcı olacak kişi veya kurumlara ömür boyu minnettar kalacağız" diyerek bilim adamlarına çağrıda bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER