ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ HEYETİ VALİ GÜZELOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çağ Üniversitesi’nin Mersin’de kurulan ilk vakıf üniversitesi olduğuna dikkat çekerek, “Çağ Üniversitesi, bölge ve Türkiye ölçeğindeki nitelikli eğitimine çok güzel yerleşkesi ve başarılı kadrosu ile devam ediyor” dedi.

ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ HEYETİ VALİ GÜZELOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Çağ Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Lütfi Bayboğan, Mütevelli Heyet üyesi kardeşi Gökhan Bayboğan ile birlikte Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Çağ Üniversitesi’nin Mersin’de kurulan ilk vakıf üniversitesi olduğunu ve Mersin’in üç üniversitesinden biri olarak başarılı bir şekilde eğitim ve öğretim faaliyetine devam ettiğini söyleyen Vali Güzeloğlu, “Çağ Üniversitesi, bölge ve Türkiye ölçeğindeki nitelikli eğitimine çok güzel yerleşkesi ve başarılı akademik kadrosu ile devam etmektedir. Üniversitenin kurucusu ve aynı zamanda benim değerli dostum olan merhum Yaşar Bey’in bıraktığı çizgiden değerli evlatlarının çok büyük başarı ile üniversitemizi daha ileri bir noktaya götürdüğünü görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.
Üniversite kimliğinin sadece eğitim verilen değil, tam aksine kentlere ve bulunduğu çevreye değer katan bir boyutta ele alınması gerektiği dile getiren Güzeloğlu, “Çağ Üniversitesi’nin kurulduğu günden bugüne ve her geçen yıl bir önceki yıla göre daha fazla bir değer yarattığının da altını çiziyorum. Gerek düzenledikleri bilimsel etkinlikler, gerekse de bölgenin yaşanılan gerçekliğine ve ihtiyaçlarına göre açılan bölümler ile çağdaş bir eğitim sürdürüyorlar. Aynı zamanda gerçekleştirilen ekonomik ve sosyal anlamda yapılan buluşmalar ile çeşitli uluslararası ve ulusal düzeydeki kongre ve sempozyumlarla gerçekten takdir edilecek bir seviyede faaliyet gösteriyorlar. Hem Mersin Valisi olarak hem de bu ülkenin üniversite kimliğinin güçlenmesine inanan bir birey olarak kendileri tebrik ediyor, babaları merhum Yaşar Bey’i de saygıyla anıyorum” dedi.
Lütfi Bayboğan ise üniversitenin kapasitesinin genişletilmesi ile ilgili Güzeloğlu ile bilgi alış verişinde bulunurken, ayrıca üniversitenin öğrencileri ve akademisyenleri tarafından yürütülen bilimsel çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER