MERSİN, KARAKÖPRÜ’YE ÖRNEK OLACAK

Şanlıurfa’nın Karaköprü Belediyesi, mimari yapı ve par-bahçe düzenlemelerinde Mersin’i örnek alacak. Teknik bir gezi kapsamında Mersin’e gelen Şanlıurfa’nın Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, belediyenin teknik ekibiyle beraber Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti.

MERSİN, KARAKÖPRÜ’YE ÖRNEK OLACAK

Belediye Başkanı Çiftçi ve büyük çoğunluğunu teknisyenlerin oluşturduğu ekibinin, Mersin’deki iyi yapılaşma örneklerini yerinde inceleyerek Karaköprü’de uygulamaya koyacakları ifade belirtilirken, ziyarette Vali Güzeloğlu’na bilgi veren Başkan Çiftçi, Mersin’de teknik incelemelerde bulunacaklarını söyledi. Çiftçi, “Belediyemizin imar servisi, fen ve park-bahçe işlerinde görevli personelimizle birlikte Mersin’deki yapılaşma ve mimari yapılardan örneklemeleri alıp belediyemizde uygulamak istiyoruz. Ayrıca Yenişehir ilçesindeki yeni düzenlemeler kapsamında park ve bahçe örneklerini alıp orada uygulamak istiyoruz. Bu kapsamda ilk olarak aynı zamanda hemşehrimiz de olan Sayın Valimizi ziyaret etmek istedik” dedi.
Gerçekleştirilen ziyaretin Mersin’in örnek bir model olması bakımından önemli olduğunu vurgulayan Vali Güzeloğlu ise Çiftçi ve ekibinin incelemelerinin sadece yapılaşma ile sınırlı kalmamasını istedi. Mersin’de bu kapsamda Kentsel Dönüşüm projesini başlattıklarını hatırlatan Güzeloğlu, Mersin’de örnek alınması gereken birçok uygulamanın daha mevcut olduğunu kaydederek, Çiftçi ve ekibine Mersin’deki iyi tarım uygulamalarının da örnek alınması konusunda tavsiyelerde bulundu.
Karaköprü Belediye Başkanı Çiftçi, ziyaretin sonunda Vali Güzeloğlu’na Şanlıurfa’nın yöresel el sanatları ile işlenmiş ‘mırra’ fincanı takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER