MERSİN'DE HUZUR TOPLANTISI

Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Bebek, vatandaşın huzuru ve mutluluğu için kanunların emrinde halkın hizmetinde olduklarını söyledi.

MERSİN'DE HUZUR TOPLANTISI

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mağazalar Polis Merkez Amirliği tarafından polis-halk ilişkisini geliştirmek ve bilgi alış verişinde bulunmak için 'huzur toplantısı' düzenlendi. Macit Özcan Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen toplantıya mahalle muhtarlarının yanı sıra vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Toplantının açılışında konuşan Polis Merkez Amiri Üzeyir Demir, vatandaşların yaşadığı sorunları dinlemek ve çözüm bulmak amacıyla bu toplantıların düzenlendiğini kaydetti. Demir, toplantıya olan ilginin kendilerini memnun ettiğini ve sorumluluklarını daha arttırdığını belirtti.
Asayiş Şube Müdürü Serdar Özlü ise, kentin genel asayiş durumuyla ilgili bilgiler verdi. Mersin'in asayişinin 'berkemal' olduğunu söyleyen Özlü, "Sizlerin başına bir iş geldiğinde, evinizde bir hırsızlık olduğunda veya kapkaça maruz kaldığınızda hepinizin canı yanıyor, aynı şekilde bizimde canımız yanıyor. Biz görev yaparken empati suretiyle kendimizi vatandaşın yerine koyuyor, vatandaş ne şekilde düşünüyor bunu anlamaya çalışıyoruz. Bu suretle de sizlerin sıkıntılarını iyi biliyoruz" dedi.
Asayiş olaylarının en önemlisinin cinayet olayları olduğunun altını çizen Özlü, cinayet rakamlarına bakıldığında geçen yıl son 12 senenin en düşük cinayet olaylarının meydana geldiğini söyledi. Mersin'in 2000'li yıllarda nüfusunun 500 bin dolaylarında olduğunu kaydeden Özlü, bugün Mersin'in nüfusunun 900 binlere dayandığını, buna rağmen gelinen noktada cinayet rakamlarının 2000'li yılların altında olduğunu vurguladı. Özlü, Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin geçtiğimiz günlerde 19 yıllık bir cinayet olayını çözerek Türkiye'de önemli bir başarıya imza attığını da belirtti.
Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Bebek de emniyet teşkilatının birey ve insan odaklı çalıştığını dile getirerek, bu tür toplantıların düzenlenmesindeki amaçları anlattı. "Biz sizlerin karşısına geçerek sorunlarınızı dinlemek, eksiklerimizi görmek, tabiri yerinde ise hesap vermek için karşınızdayız" diyen Bebek, şöyle devam etti; "Polis, hesap soran değil şeffaf bir anlayışla eksiklerinin hesabını vermeye hazır olan olmalıdır. Çünkü biz Mersin halkını seviyoruz, onları mutlu etmek için elimizden geleni yapmaya söz veriyoruz. Polis, vatandaşın huzuru ve mutluluğu için kanunların emrinde, halkın hizmetindedir. Bizim bütün varlığımız halkımızın huzur ve mutluluğunu sağlamak içindir."
Toplantı, vatandaşların sorun ve taleplerini dile getirdiği sor-cevap bölümüyle devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER