Bağcılar'da baba katliamı

Aynı aileden 6 kişi öldü, 4 kişi de ağır yaralandı

Bağcılar'da baba katliamı


Bağcılar’da 36 yaşındaki tekstil işçisi Engin Sargık, cinnet getirince önce kardeşi Bayram Sargık’ı ardından karısı 39 yaşındaki karısı Sacide’yi kurşun yağmuruna tuttu. Engin Sargık ardından 7 çocuğunu da kurşunladı. Engin Sargık son kurşunu da kafasına sıkarak intihara kalkıştı. Bayram, Suzan (18), Sevda (15) ve Salih (17) olay yerinde hayatlarını kaybetti. Gülcan (14) ile Abidin (5) tedavi gördükleri hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Katliam yapan Engin Sargık’ın beyin ölümünün gerçekleştiği, saldırıdan yaralı olarak kurtulan Sacide, Erhan (8) ve 11 yaşındaki Ercan’ın hayati tehlikelerinin sürdüğü belirtildi.

İstanbul son yılların en korkunç cinayetine sahne oldu. Barbaros Mahallesi 6/1 Sokak 9 numarada bulunan 4 katlı Ümit Apartmanı’nın en üst katında meydana gelen cinayetler zinciri edinilen bilgiye göre şöyle gelişti. 23.40 sıralarında birbiri ardına ateşlenen silah seslerini duyan mahalle sakinleri durumu “155 Polis İmdat” telefonuna ihbarda bulundu. Telsiz Merkezi ihbarcının verdiği adrese polis ekiplerini sevk ederken, can güvenliklerini ön planda tutmalarını talep etti. Çelik yeleklerini giyen polis ekipleri, silah seslerinin duyulduğu dairenin kapısını kırarak içeri girdi. Polisler yerde yatan yaralıları gördü. Hemen telsiz merkezini arayarak 10 ambülans talep etti. Evin içinin kan gölüne döndüğü saldırıda sağlık ekipleri Bayram, 18 yaşındaki Suzan, 15 yaşındaki Sevda ve 17 yaşındaki Salih’in olay yerinde öldüğünü tespit etti. Yaşayan 6 kişi ise ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 14 yaşındaki Gülcan, doktorların tüm müdahalesine rağmen 02.40’da yaşamını kaybetti. 5 yaşındaki Abidin ise Bağcılar Özel Safa Hastanesi’ne oradan da sevk edildiği Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ablasının ardından son nefesini verdi.

CANİNİN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Katliamı yaptıktan sonra silahındaki son kurşunu kafasına sıkan tekstil işçisi Engin Sargık kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Doktorlar müdahalelerine yanıt vermeyen Engin Sargık’ın beyin ölümünün gerçekleştiğini belirttiler.

7 çocuğunun babasının tabancasından çıkan kurşunlarla ağır yaralanan karısı Sacide Sargık, Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, kafasına 3 kurşun isabet eden 8 yaşındaki Ercan ile 11 yaşındaki Erhan Bağcılar Safa Hastanesi’nde tedavi altına alındılar.

Yaralıların hayati tehlikelerinin sürdüğü belirtildi.

Eve çıkan polisler ortalığın kan gölüne döndüğünü, odalarda çok sayıda boş kovan bulunduğunu belirtti. Yaralıların hepsinin kafasından isabet aldığını belirten polis, uykudaki çocukların duydukları silah sesleri üzerine uyanarak evin içinde kaçıştığını açıkladı.

Polis, Engin Sargık’ın önce kardeşini, ardından karısını sonra çocuklarını vurduktan sonra intihara kalkıştığı ihtimali üzerinde duruyor.

Polisler 4 çocuğu bir odada, 2 çocuğu diğer odada, 1 çocuğu kaçtığı balkonda, kadının banyo kapısında, kardeşini kapı girişinde intihara kalkışan Engin Sargık’ı da kardeşinin düştüğü yerin az ilersinde kanlar içinde buldu.

Bayram, Suzan (18), Sevda (15) ve Salih Sargık’ın cansız bedenleri Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Polis, aile fertlerinden 2 kişiyi ifadelerine başvurmak için emniyete götürdü. İfade verecek olan 2 şahıs medya mensuplarına tepki gösterdi..

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER