Anlamlı çağrı

Humuslu aktivistler:''Myanmarlı kardeşlerimiz! Eğer biz sağ kalırsak size gelelim, eğer siz sağ kalırsanız bize gelin!''

Anlamlı çağrı
Suriye'de 19 aydır devam eden şiddet olaylarında büyük acılar yaşayan Suriye halkı, yine şiddet olayları nedeniyle göçe zorlanan Myanmar halkına, ''Myanmarlı kardeşlerimiz! Eğer biz sağ kalırsak size gelelim, eğer siz sağ kalırsanız bize gelin!'' çağrısında bulundu.

Suriye'nin bazı bölgelerinde yıkılan evlerin ve yanmış araçların önünde ellerindeki yazılı pankartlarla fotoğraf çekilen aktivistler, bu yolla seslerini dünyaya duyurmaya çalışıyor.

''Feşşetu Halak'' isimli grup, sosyal paylaşım sayfalarında, çektikleri resim ve video görüntüleriyle Suriye'de yaşanan olayları farklı bir dille ortaya koymaya çalışıyor.

Humus'ta çekilen bir fotoğrafta ise iki kaderi paylaşan Suriye ve Myanmar halklarının kardeş olduğuna dikkati çeken grup, yanmış bir otobüsün camından sarkıttıkları ''Myanmarlı kardeşlerimiz! Eğer biz sağ kalırsak size gelelim, eğer siz sağ kalırsanız bize gelin!'' yazılı pankartla sosyal medyada yankı uyandırdı.

İngilizce yazdıkları bir diğer pankartta ise ''Myanmar'daki insanlar Müslüman oldukları için öldürülüyorlar, biz de öyle!'' diyen aktivistler, Myanmar ve Suriye'nin ortak bir kaderi olduğuna işaret ediyor.

Son günlerde Myanmar'da büyük bir güç dalgası yaşanırken, Suriye'de de şiddet olaylarının
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER