Onlar daha çok aldatıyor!

1000 çift üzerinde yapılan “aldatma araştırması”na göre...

Onlar daha çok aldatıyor!

1000 çift üzerinde yapılan “aldatma araştırması”na göre kendi işini yapan erkekler, maaşla çalışan erkeklere oranla, ev kadını olan kadınlarsa çalışan kadınlara göre eşini daha fazla aldatıyor

İngiltere’de ‘aldatma’ üzerine çok çarpıcı bir araştırma yapıldı. 1000 çifti kapsayan ihanet araştırmasında evliliklerinde henüz 7 yılı doldurmamış olan ve 40’lı yaşlardaki çiftlere “Eşinizi aldattınız mı?” sorusu yöneltildi. Çiftlerin yaşlarının yanı sıra, kariyer ve yaşam tarzları da çalışmada ayrıntılarıyla yer aldı. Evliliklerinde kırılma noktası yaşayanların açıklamalarından çıkan sonuçlarsa bir hayli ilginç oldu.

MAAŞLI ERKEK DAHA GÜVENİLİR

Çalışmanın ortaya koyduğu ilk sonuç, “Kendi işini yapan erkekler, bir yerde maaşla çalışan erkeklere göre eşlerini aldatmaya daha fazla eğilim gösteriyor” biçiminde oldu. Yine, aldatma araştırmasında ev kadınlarının, çalışan kadınlara oranla ihanet etme olasılığının daha fazla olduğu sonucuna ulaşıldı. İngiliz uzmanların araştırmasından çıkan bir veri de çiftlerin birbirlerine yönelik sıcak duygularının azalmasıyla ihanete yöneldikleri oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER