'Tıbben ve ahlaken doğru değil'

Elle vajinal muayene yapan doktor hakkında suç duyurusu..

'Tıbben ve ahlaken doğru değil'
Karın ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede ultrason görevlisi doktorun cihazla muayene sırasında izin almadan elle vajinal muayene yaptığını iddia eden kadın hasta, şikâyetçi oldu

HASEKİ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne karın ağrısı şikâyeti ile gelen Funda E. (30) isimli kadın, ultrason görevlisi doktordan cihazla muayene sırasında izin almadan elle vajinal muayene yaptığı iddiasıyla şikâyetçi oldu. Soruşturma başlatan İl Sağlık Müdürlüğü, bu tür muayenenin kadın doğum bölümünde ve hastanın izniyle yapılabileceğini, şüpheli doktorun yaptığının tıbben ve ahlaken doğru olmadığı kanaatine varıldığını belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

AĞRILARI TEKRAR ETTİ

İddiaya göre, Funda E. sabah saatlerinde karnında bir ağrı ile uyanınca 15 Mayıs’ta Haseki Hastanesi’ne gitti. Önce kadın doğum bölümünde ardından da genel cerrahi servisinde muayene olan Funda E.’ye önemli bir rahatsızlığı bulunmadığı bildirildi. Ancak ağrıları devam etti ve genç kadın bu kez aynı hastanenin üroloji bölümünde muayene oldu. Teşhisin konulabilmesi için Üriner Sistem Ultrasonografisi istendi. Acil ultrasyon bölümüne yeniden giden genç kadın, Dr. F.Ö. ile karşılaştı. Funda E.’yi cihaz ile muayene eden doktor F.Ö. bir şüphesi olduğunu söyleyerek, elle vajinal muayene yaptı. Sonra “Bir şeyin yok” diyerek geldiği, üroloji bölümüne geri gönderdi.

TEPKİ GÖSTERDİ

Elle yapılan muayene sırasında büyük bir şok yaşayan Funda E., önce klinik şefine giderek şikâyette bulundu. Soruşturma başlatan hastane yönetimi doktorun ifadesine başvurdu. F.Ö., incelenmesi gereken bölgelerden birinin mesane bölgesi olduğunu, burada şüpheli bir kistik yapı gördüğünü, cihazın vajinal probu bulunmaması nedeniyle elle muayene yaptığını söyledi. Dr. F.Ö., elle muayene öncesi de izin aldığını ileri sürdü. Ancak ultrasonografik inceleme işlemi sırasında elle vajinal veya rektal muayene diye bir durum olmadığını belirten meslektaşları, sebep ne olursa olsun elle muayenin tıbben doğru olmadığını ifade eden bir rapor hazırladılar.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER