Diyarbakır'da büyük panik!

Polis araçlarından Türkçe ve Kürtçe anonslar yapılıyor...

Diyarbakır'da büyük panik!

Diyarbakır Valiliği'nin yasağına rağmen alternatif meydanda miting yapmak isteyen BDP'lilere polis müdahale etti. Valiliğin yasak kararı, polis araçlarında Türkçe ve Kürtçe anonslarla toplanan kalabalığa duyuruldu. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu bir grup milletvekili ve belediye başkanı ise Turgut Özal Bulvarı'nda oturma eylemi başlattı.

İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın avukatları ile ailesiyle görüştürülmeyerek tecrit edildiği iddiaları ve anadilde savunma hakkı isteyen KCK ve PKK davalarında yargılananlar, kaldıkları cezaevlerinde 12 Eylül'de açlık grevi başlattı. Eylem, 68 cezaevine yaklaşık 700 tutuklu ve hükümlünün katılımıyla 52. güne girerken, BDP'liler eylemcilere destek için Diyarbakır'da miting düzenlemek istedi. Diyarbakır Valiliği İstasyon Meydanı'ndaki miting iznine izin vermezken kentin değişik meydanların da miting yapılmasını yasakladı.

BDP'liler ise Bağlar İlçesi'nde alternatif meydan olarak Batıkent Meydanı'nda saat 12.00'de mitingi yapacaklarını duyurdu. Batman, Mardin, Elazığ, Şanlıurfa ve Siirt'den takviye polisler Diyarbakır'a getirilirken, BDP Diyarbakır il binası ile 500 metre mesafede bulunan Batıkent Meydanı'nı abluka alarak giriş ve çıkışlara izin vermedi.

Polis, zırhlı araçlardan Diyarbakır Valiliği'nin miting yapılmasına izin verilmediği Türkçe ve Kürtçe anonslarla vatandaşlara ve BDP'lilere duyurması dikkat çekti.

BDP İl Binası'nın çevresinde toplanan kalabalık saat 11.30 sularında Batıkent Meydanı'na doğru ara sokaklardan yürümeye başladı. Polis, kalabalığa Türkçe ve Kürtçe mitinge izin verilmediğini 2911 Sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na aykırı davranılmaması yönünde uyardı. Göstericiler dağılmayınca polis tazyikli su ve göz yaşartıcı gazlarla müdahale etti. Sokak aralarında göstericiler polisle çatışırken, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile BDP'li milletvekilleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Turgut Özal Bulvarı'nda oturmaya başladı.

BDP milletvekilleri ve belediye başkanları daha sonra saat 13.50 sularında Diyarbakır Valiliği'nin bahçesine gelerek oturma eylemi başlattı. Polis, Valilik önünde yoğun güvenlik önlemleri alırken, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mitinglerine izin vermeyen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile ilgili basın açıklaması yapmak istediğini söyledi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER