"3 Kasım bir milat!"

Başbakan Erdoğan açıkladı...

"BUGÜN YANİ 3 KASIM BİR MİLAT, TARİHİ BAŞLANGIÇTIR!"

Kolay değil 10 ve ard arda yapılan seçimler ve bu seçimler arasında kazanan bir parti Ak Parti. Geleceğimizi nasıl planlayacağız onu konuşacağız. 11 yılımızı geride bıraktık. 3 Kasım tarihi sadece Ak Parti için değil, milletimiz için bir milat oldu. Karanlık tünelden aydınlığa çıktı Türkiye. Milletimiz bizi hiç yalnız bırakmadı. Desteğini hiç eksik etmedi. Siyasi hayatında bizim kadar istişare toplantısı geleneği olan bir başka parti bulunmuyor. AK Parti bir ekip hareketi, bir gönül hareketi olarak ortaya çıktı. Her sorunun takipçisiyiz. Senlik benlik kavgasında değiliz. AK Parti'yi ayakta tutan omurgadır. Biz hepimizi AK Parti'yiz diyoruz. Nasıl seçimlerde aynı yoldan geçmişiz biz, aynı sudan içmişiz biz, aynı dağın yeliyiz biz diye meydanları inlettiysek burada da AK Parti'ye gönül verenlere teşekkür ediyorum. AK Parti'nin hücrelerini oluşturan birimlerde görev alan her arkadaşım bu ekibin bir parçasıdır. AK Parti bu milletin ta kendisidir Bu çatının altında istismarı, yalanı bulamazsınız. Bu çatının altında haksızlığı göremezsiniz. Adem odur ki koymalı her yerde bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser sözünden hareketle sadece eser bırakmaya çalışıyoruz.

"10 YIL ÖNCE TÜRKİYE BİR SEÇİM YAPTI!"

Eserlerimizle bu dünyaya damgamızı vurmak istiyoruz. 10 yıl önce Türkiye çok kritik bir seçim yaptı Demokrasiden, ekonomiye her alanda değişim sürecine girdi. Siyasi çekişmelerin, sosyal gerilimlerin kasvetli havası vardı. Yepyeni bir ümitle, heyecanla artı onlar geride kalıyor, aydınlık gelecek başlıyordu. 3 Kasım'da ortaya çıkan AK Parti'nin zaferi değil, aziz milletin siyaset ve yönetime el koyması, kötü gidişata dur demesiydi.

"3 KASIM TARİHİ BİR BAŞLANGIÇTIR!"

Millete efendilik taslayanlar gitti, millete hizmetkar olanlar geldi. Cumhuru hor gören, Cumhuriyet istismarcıları gitti, gerçek cumhuriyetçiler geldi. 3 Kasım tarihi bir başlangıçtır. 11 yıldır yapamadıklarımızı söylemedik. Söylediğimiz her şeyi yaptık.

"BU TAVSİYEME DİKKAT!"

Bazı gözleri olup görmeyenler, dilleri olup konuşmayanlar var. Onlara söyleyecek bir şey yok. Çünkü gözlerini kapayanlar için dünya hep karanlıktır. Tavsiye ediyorum gözlerini açsınlar.


"EĞİTİMDE YENİ DÖNEM"

Eğitimde yeni bir dönem başlattık. Bütçede eğitime verilen payı 7,5 milyardan 39 milyara çıkardık. Bazı aksaklıklar olabilir, bu düzelecek. İsteyenlere Kuran-ı Kerim dersi verilecektir. Hamdolsun ki başvurular oldukça fazla. Zorlama yok. 470 bin civarında öğrenci müracaat etmiş. Nelerin engellendiğini göstermesi bakımından bu çok önemli.

"OSMANLI'DAN BERİ SÜREN UYGULAMAYA SON VERDİK!"

Bazı TV kanallarında "ben öğretmen oldum atanmıyorum" diyen insanlar var. 10 yılda 358 bin öğretmen atadık. Herkes öğretmen olabilir. Ama atama için devletin imkanlarının müsaade etmesi lazım. Bodrum katlarında beden dersi yapılırdı. Şimdi spor salonlarına geçiyoruz. Osmanlı'dan beri süren harç uygulamasına son verdik. Her ilde üniversite kurarak gençliğin bütünleşmesini sağlamayı amaçladık. Burs, kredi ve beslenme yardımlarını arttıracağız. Beslenme yardımı artmış olacak. Doktora, öğrencilere 780 lira ödüyoruz.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER