Bu seçim mahkemede biter!

7 Kasım 2000'nin tekrarı yaşanabilir...

Bu seçim mahkemede biter!


ABD'de son anketlere neredeyse başbaşa olan Obama ve Romney'nin, 2000 seçimlerinde olduğu gibi seçim sonuçları konusunda mahkemelik olabileceği öngörülüyor
ABD'de 6 Kasım Salı günü, Beyaz Saray'ın yeni ev sahibinin belirleneceği seçimin "7 Kasım 2000" günü izlenen filmin bir tekrarı olmasından korkuluyor. 7 Kasım 2000'de, oyların daha fazlasını almasına rağmen Demokrat Parti Adayı Al Gore, Yüksek Mahkeme kararıyla başkanlık koltuğunu Cumhuriyetçi rakibi George W. Bush'a bırakmıştı. Florida Eyaleti'ndeki oy sayımı davalık olunca sonuca Federal Yüksek Mahkeme karar vermişti. 2000'deki başkanlık seçimi, 12 Aralık 2000'de 9 üyeli Yüksek Mahkeme'nin "4'e karşı 5 oyla" Beyaz Saray koltuğunu Bush'a vermesiyle bitmişti. Böylece, Florida'nın tüm ikinci seçmenleri Bush'a verilmiş oldu.
ABC televizyonu ve Washington Post gazetesinin son anketine göre Demokrat Başkan Barack Obama'nın destek oranı yüzde 48.56, Cumhuriyetçi Parti'li rakibi Mitt Romney'nin ise yüzde 48.49. Yeni başkanın en az 270 ikinci seçmen oyunu toplaması gerekiyor. Ancak, daha şimdiden "oy sayımı" kavgasının yaşanabileceğinin işaretleri gelmeye başladı.

Bloomberg'ün oyu Obama'ya

Sandy Kasırgası'nın yaralarını sarmaya çalışan ABD'de başkanlık seçimlerine 3 gün kala Obama'ya sürpriz bir destek geldi. Cumhuriyetçi Parti'nin üyesiyken sonradan bağımsız olan New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, kentini vuran kasırganın, seçimlere ilişkin düşüncesini değiştirdiğini ve bunun sonucunda, küresel iklim değişikliğiyle mücadelede daha iyi olduğu gerekçesiyle Obama'yı destekleme kararı aldığını açıkladı. Bugüne kadar her iki adaya karşı mesafeli duran ve 2008 seçimlerinde de herhangi bir adaya destek vermeyen Bloomberg'in, Obama'nın yanında yer almasının bağımsız seçmenlerin tercihlerini etkileyebileceği yorumları yapılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER