Kestane kabusu

Kestane toplamak için çıktıkları Uludağ'da kaybolan üç lise öğrencisinin kabus dolu saatleri..

Kestane kabusu

Yıldırım Ticaret Meslek Lisesi'nde okuyan 17 yaşındaki İbrahim Karaer, 15 yaşındaki Ufuk Yerlikaya ve 14 yaşındaki Abdullah Yumuk, okulun dağılmasının ardından kestane toplamak için Fidyekızık Mahallesi'nden Uludağ'a çıktı. Bir kaç saat sonra havanın kararmasıyla 3 arkadaş kayboldu. Sağanak yağışa da yakalanan gençler, sırılsıklam olurken bir ağaç kavuğuna sığınıp, donmamak için birbirlerine sarıldılar. Telefonlarının şarjı biten gençlerden Ufuk Yerlikaya, son aramasını 156 Jandarma İmdat telefonuna yaptı. Çok üşüdüklerini belirtip, kurtarılmalarını istedi.

 İŞTE O ANLARIN GÖRÜNTÜLERİ

AĞAÇ KOVUĞUNDA BULUNDULAR
Alarma geçen jandarma, durumu sivil savunma ekiplerine bildirdi. Bursa sivil savunma Müdürlüğüne bağlı Kurtarma ekipleri, gençleri bulmak için harekete geçti. Sağanak yağıştan kıyafetleri ıslanan ve soğuktan tir tir titreyen gençler, 5 saat sonra sarp kayalıklarla kaplı bölgede ağaç kovuğunda bulundu. 3 arkadaş, ekiplerin kurduğu 40 metrelik hattan taşınarak Fidyekızık Mahallesi'ne indirildi. Ambulansla Ertuğrul Gazi Polis Merkezi'ne getirilen üç gence, polisler, kendi gömleklerini giydirip, çay ikram etti. Mutlu haber, çocuklarından uzun süre haber alamayan ailelerine bildirildi. Sevinçle karakola koşan gençlerin yakınları, çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Yüzleri gözleri çamur içinde kalan gençler, kestane toplamak için çıktıkları dağda, havanın kararmasıyla yollarını kaybettiklerini anlattı. Üşüdükleri için birbirlerine sarılıp, sağanak yağmurdan korunmak için bir ağaç kovuğuna sığındıklarını söyleyen gençler, jandarmayı aradıklarını ifade ederek, "bir daha böyle birşeye kalkışmayacağız. Bu bize ders oldu" diye konuştular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER