Yasa çıktıktan sonraki ayda daha da arttı

2012’nin ilk 6 ayında Türkiye’de 92 kadın öldürüldü

Yasa çıktıktan sonraki ayda daha da arttı

KADIN Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kamuoyuna yansıyan haberlerden derledikleri istatistiklere göre; 2012’nin ilk 6 ayında Türkiye’de 92 kadın öldürüldü. En fazla ölüm ise “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi” yasasının mart ayında çıkmasından sonra gerçekleşti. Ocak ayında 12, şubat ayında 13, mart ayında 12 kadın öldürülürken, bu sayı nisan ayında 21 oldu. Mayıs ayında 17, haziran ayında da 15 kadın cinayet kurbanı oldu.

KOCALAR ÖLDÜRÜYOR

Kadınların ölüm nedenlerinin başında yüzde 29 ile boşanma, ayrılma, reddetme ya da kıskançlık geliyor. Kadınların kimler tarafından öldürüldüğüne bakıldığında ise kocalar ya da eski kocalar birinci sırada yer alıyor. Öldürülen kadınların yüzde 34’ü kocası ya da eski kocası, yüzde 19’u faili meçhul, yüzde 12’si sevgili-eski sevgili, yüzde 6’sı erkek kardeş, yüzde 6’sı tanıdık, yüzde 3’ü oğlu, yüzde 7’si arkadaş, komşu ya da akraba kurbanı. Kadınlar en çok ateşli silahla ya da bıçaklanarak öldürülüyor. Ateşli silahla öldürülenlerin oranı yüzde 34, bıçaklanarak öldürülenlerin oranı ise yüzde 31 oldu.

Münevver’den sonra testere cinayeti olmadı

HER kadın cinayeti sonrası ölen kadının yakınlarını ziyaret edip eylem yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, öldürülen 11 kadının davasını yakından takip ediyor. Münevver Karabulut’un katil zanlısı olarak yargılanan Cem Garipoğlu’nun en ağır cezayı almasının caydırıcı bir rol oynadığını ve artık testere cinayeti görülmediğini ifade eden aktivistler, ‘cinsiyet ve cinsel yönelim’ saikiyle olan ölümlerde düzenleme yapılıp bu suçların iyi hal indirim ve af kapsamı dışında tutulmasını, sanıklara en ağır cezanın verilmesini istiyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER