Cami duvarında şantaj afişi

Ev sahibinden yasak aşk yaşayan kiracısına akılalmaz şantaj oyunu...

Cami duvarında şantaj afişi

İşadamı Hüseyin A., Azeri uyruklu sevgilisini 14 yıldır tanıdığı Abide Ş. adlı kadının Arnavutköy'deki dairesini kiralayarak buraya yerleştirdi. Zaman zaman sevgilisinin evinde kalan iş adımına, ev sahibi Abide A. daha önce bir çok suça karışmış olan komşuları Ali, Emine ve Bişar D. ile birlikte tuzak kurdu. Eve hırsız gibi girerek Azeri sevgilinin dizüstü bilgisayarı ile fotoğraf makinesini çaldılar. Ardından da ev sahibi Abide Ş., polise girerek evine hırsız girdiği ihbarında bulundu.

TEHDİT MESAJLARI

Ardından da sevgisinin samimi şekilde çekildiği fotoğrafları bir CD'ye yükleyerek, 31 Temmuz kargo ile iş adamına gönderdi. İş adamının cep telefonuna bir gün sonra "Kargoda peruklu çıplak ve alemlerde çekilmiş resimlerin var. Bir an önce CD'yi seyret bir daha seni aramayacağım, şakam yok" ve "Unutma bu son şansın, seni aradığımda net cevabını ver. yoksa resimlerini iş ve aile çevrendeki herkese servis ederim" yazılı mesajlar geldi. Hüseyin A.'yı aramaya başlayan şantaj çetesi, "İplerin bizim elimizde, feriştahı gelse seni kimse kurtaramaz, bizi oyalama" diyerek, CD'deki fotoğraflara bir rakam belirlemesini istedi.

300 BİN TL İSTEDİLER

İş adamının kendilerini oyalaması üzerine şantaj çetesi bir caminin duvarına Hüseyin A. ve sevgilisinin fotoğraflarını mozaikleyerek "Sizce bu yüzler nerede" yazıp, astı. 300 bin TL isteyen çete, bir türlü para alamayınca rakamı önce 100 bin TL'ye sonra da 40 bin TL'ye indirdi. İşadamının şikayeti üzerine araştırma yapan polis, şantaj yapılan fotoğrafların hırsızlık olayında çalınan dizüstü bilgisayarda bulunan fotoğraflar olduğunu belirledi. Abide Ş.'nin ifadeleri doğrultusunda Ali D. ve eşi Emine D. ile kardeşi Bişar D.'nin evlerine baskın yapıldı. Dizüstü bilgisayar ve fotoğraf makinası bulundu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Ali D. hakkında yağma suçundan 6-10 yıla özel hayatın gizliliğini ifşa etmek suçundan da bir yıldan 3 yıl akadar hapis cezası, diğer sanıklar hakkında da yağma suçuna iştirak etmekten 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açtı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER