12 ile kritik uyarı!

Ankara ve Edirne'de lapa lapa kar yağdı! İşte kar beklenen bölgeler...

12 ile kritik uyarı!


Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ankara ve Eskişehir'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı, Şırnak, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Samsun ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli  olacağı bekleniyor.

SICAKLIK 10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK!

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalması bekleniyor.


İL İL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİNİN GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...


EDİRNE'DE ÇATILAR BEYAZA BÜRÜNDÜ

Hava sıcaklığının 3 dereceye düştüğü Edirne’de, akşam saatlerinde etkili olan yağmur gece yerini kar yağışına bıraktı. Binaların çatıları ve araçların üzerini kar örttü. Kar yağışı ulaşımda herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı. Meteoroloji yetkilileri, kentte hava sıcaklığının 3 ile 8 derece arasında ve yağışların etkili olacağını söyledi.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI!

Ankara' ya yılın ilk karı yağdı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde etkili oldu.

İSTANBUL'DA ÇATILAR UÇTU, AĞAÇLAR YERİNDEN SÖKÜLDÜ!

İstanbul'da gece saatlerinde etkisini artıran ve saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan rüzgar, bazı ilçelerde çatıları uçurdu. Rüzgar ağaçları yerinden söktü.

Küçükçekmece, Halkalı İstasyon Mahallesi İnci Sokak'ta bulunan 4 katlı bir binanın çatısı, şiddetli esen rüzgar etkisiyle yerinden sökülerek park halindeki otomobillerin üzerine düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekibi, binanın çatısı altında kalan araçları çıkarabilmek için yaklaşık bir saat uğraştı. Motorlu elektrikli testere ile kesilen çatı yol kenarına taşınırken, 3 araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

İSTANBULLULAR ŞAŞKINA DÖNDÜ!

Bu arada, Fatih Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesindeki bir çam ağacı şiddetli rüzgar nedeniyle bahçeye devrildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kaldırma çalışmaları sırasında ağacın zarar göreceğini belirtmesi üzerine hastane yetkililerinin isteği üzerine devrilen ağaca müdahale edilmedi.

İDO SEFERLERİ İPTAL!

LODOS FIRTINASI!

Kuzey Ege'deki lodos fırtınası, Balıkesir'in Edremit ve Burhaniye İlçelerinde etkili oluyor.

Akşam saatlerinde şiddetli sağanak yağış ile başlayan lodos fırtınası sahil bölgelerinde tonlarca atığın birikmesine neden oldu. Lodos fırtınası bölgede en çok Edremit'in tatil beldeleri Akçay, Zeytinli ile Burhaniye'nin Ören ve İstele mahallesinde etkili oluyor.

Şiddetli yağış ve yıldırımlarla birleşen dev dalgalar sahil bölgelerinde karaya vuruyor. Sahil kesimleri ve kumsallar dalgaların getirdiği tonlarca yosun ve tahta parçasıyla doldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER