'Suriye'deki çatışmalar Türkiye'den yönetiliyor'

Lübnan gazetesinin iddiası, Özgür Suriye Ordusu tarafından doğrulandı

'Suriye'deki çatışmalar Türkiye'den yönetiliyor'

Suriye muhalefetine Türkiye üzerinden silah gönderildiğine dair bugüne dek pek çok haber çıktı. Ancak Lübnan'ın önemli gazetelerinden El Akbar, bu iddiaları bir adım ileriye taşıyan bir iddia ortaya attı.

OPERASYON ODALARI
30 Kasım'da yayınlanan habere göre, ülkenin önde gelen Sünni partisi Gelecek Hareketi milletvekili Okab Sakr, hareketin lideri, eski başbakan Saad Hariri adına, Suriye'deki çatışmaları Türkiye ve Lübnan'daki 'operasyon odaları'ndan bizzat yönetiyor.

Gazete iddiasını, adı açıklanmayan ve bizzat Türkiye'deki operasyon odalarında çalıştığını iddia eden bir kaynaktan gelen belgelere dayandırdı. Gazete, kaynağın iddiasını kanıtlamak için, milletvekilinin farklı yerlerse çekilen kişisel fotoğraflarını gönderdiğini ve operasyon odaları hakkında detaylı bilgiler verdiğini yazdı.

'TALİMATLAR BURADAN VERİLİYOR'
Haberde operasyon odaları, Suriyeli muhalif liderlerin düzenli olarak ziyaret ettikleri ve Türkiye, Katar ve Suudi Arabista'dan da temsilcilerin bulunduğu yerler olarak betimlendi. Temsilcilerin, kaynak sağlamanın yanısıra bazı zamanlarda talimat verdiği de iddia edildi.

El Akbar'da yer alan iddialara göre, Lübnan'daki operasyon odalarından biri Fakra bölgesinde bulunuyor. Pek çok kez Türkiye'ye giden emekli bir Lübnanlı yetkilinin yönetimindeki operasyon odasına gelen Suriyeli muhaliflere yüksek miktarda nakit para verildiği ve operasyon odasının yetkilisinin Türkiye ile iletişim halinde olduğu da iddialar arasında ter aldı.

El Akbar'ın internet sitasinde Okbar Sakr'a ait olduğu belirtilen ses kayıtları da yayınlandı. kayıtlarda Sakr Halep'teki muhaliflerden ne istediklerini soruyor. Makinalı tüfek, RPG ve gelişmiş silah talebine Sakr, "tamam, tama" şeklinde cevap veriyor.

SAKR: EVET, O SES BANA AİT
30 Kasım'da yayınlanan bu haberin ardından Okab Sakr, 3 Aralık'ta Suudi Ararbistan gazetesi El Şark el Avsat'a konuştu. El Akbar'da yayınlanan ses kayıtlarının kendisine ait olduğunu doğrulayan Sakr, "Lübanan'ın çıkarları için yapılan bu eylemlerden dolayı utanmıyorum" dedi.

ÖZGÜR SURİYE ORDUSU DOĞRULADI
Lübnan'da yayın yapan New TV'ye konuşan Özgür Suriye Ordusu sözcüsü Luay Mikdat da, kendisinin Gelecek Hareketi ile adı geçen operasyon odalarında çalıştığını söyledi. Mikdat, operasyon odalarının sadece askeri amaçlarla kullanılmadığının altını çizerek "her çeşit aktivite'nin buralarda gerçekleştiğini belirtti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER