Mersin'de "Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi" Açıldı

Mersin'de Başbakan Erdoğan'ın eşi ile Bakan Fatma Şahin'in telekonferansla katılımıyla "Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi" açıldı.

Mersin'de

Mersin'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in telekonferansla katılımıyla "Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi" açıldı.

Mersin Valisi Vali Hasan Basri Güzeloğlu, açılıştaki konuşmasında, bu merkezlerle şiddetin azalacağına inandığını söyledi.

Bu kurumların sevgiyi hakim kılacağını belirten Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Güçlü bir toplum olmak için aile kurumunun sağlam olması gerekir. Ailenin korunması ve geleceğe güçlü bir toplum olarak ulaşmamızın özünde sevgi vardır. Aile kurumunun sevgi temelli kurulması gerekiyor. Şiddetin her türlüsüne karşıyız ve olmamasını istiyoruz. Yaratılmış en değerli varlık insandır. İnsanların şiddetten uzak, huzur içinde bir ortamda buluşması gerekir. Şiddetin yerini sevginin alması gerekiyor."

Konuşmaların ardından Emine Erdoğan ve Bakan Şahin'in telekonferansla katılımıyla merkezin açılışı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde oluşturulan KOZA-Şiddet Önleme Merkezi'nin Mersin şubesi, şiddetin önlenmesi, tedbir kararlarının izlenmesi, şiddet mağduru kişilere, şiddet uygulayan veya uygulama ihtimali bulunan kişilere yönelik hizmet verecek.

Merkezde hizmetlerin etkin bir biçimde sunulması için psikolog, sosyal çalışmacı, sosyolog, çocuk gelişimcisi ve eğitimcisi gibi meslek elemanları ile sağlık personeli, kolluk görevlisi ve idari personel bulunacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER