Yılın uyanığı!

2012 yılının en uyanık apartman 'yöneticisi' ayrı ayrı aboneleri birleştirdi

 Yılın uyanığı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2012 yılının en 'uyanık' apartman yöneticisini ağırladı. Ankara'da yönetimini üstlendiği 15 dolayındaki site ve apartmanın yıllık tüketimlerini birleştiren ‘profesyonel yönetici', EPDK'ya doğalgazda ‘serbest tüketici' olmak için başvuru yaptı. EPDK, başvuruyu, mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle geri çevirdi.
EPDK Doğalgaz Dairesi, 2013 yılı için serbest tüketici limitini, (konutlar dışında) tüm aboneler için (sanayiciler, ticarethane sahipleri, bürolar) sıfırlamayı gündemine aldı. Kurul'un, bu konuda karar almasının beklediği günlerde, 2012 yılının en 'uyanık' apartman yöneticisi ‘ucuz doğalgaz' için EPDK'nın kapısını çaldı.

EPDK DA 'ŞAŞIRDI'
EPDK, adı saklı tutulan apartman yöneticisinin bu başvuru karşısında önce şaşırdı. Mevzuat incelendi. Doğalgaz Piyasası Yasası ve ilgili diğer mevzuatın, ayrı ayrı abonelerin taleplerinin birleştirilmesi yoluyla 'serbest tüketici' uygulamasına izin vermediği belirlendi. 15 dolayında apartmanı yöneten kişiye, "Üzgünüz, mevzuat izin vermiyor, serbest tüketici olamazsınız" mesajı verildi.
EPDK kaynakları, serbest tüketici için aynı tüzel kişi ya da aynı kişi adına yapılmış aboneliğin esas alındığına işaret ederek, "Bu yönde başvurular yapılıyor. Bunlar, yıllık 300 bin metreküp ve üzeri tüketimleri varsa, 'serbest tüketici' oluyor. Kaynağını belirleyip, gazını temin edebiliyor" dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER