Mersin Valiliği YGS önlemlerini aldı

Mersin Valiliği, 23 Mart Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) dolayısıyla bir dizi önlem aldı. Pazar günü okul çevrelerinde her türlü gürültü yapılması saat 13.00’e kadar yasaklandı.

Mersin Valiliği YGS önlemlerini aldı
 Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın yazıları doğrultusunda, pazar günü yapılacak YGS ile ilgili önlemlerin alındığını bildirdi. Güzeloğlu, “Sınava girecek gençlerimizin hedefledikleri sonuçları almaları için 23 Mart Pazar günü 09.00-13.00 saatleri arasında, sınav yapılacak okulların çevrelerinde, düğün, uğurlama gibi her türlü resmi ve özel tören dolayısıyla araçlarda siren ve klakson kullanılması, dışarı yayın yapılması, konvoylar oluşturulması, seyyar satıcıların yaklaştırılması, pazar yeri kurulması ve inşaat çalışması yaptırılması ile öğrencilerin motivasyonunu bozacak şekilde her türlü gürültü yapılması yasaklanmıştır” dedi.
Sınav günü öğrencilerin mağdur olmamaları için yeteri kadar resmi ve özel halk otobüsü görevlendirilmesi ile sınav merkezlerine gidecek güzergahların levhalarla belirlenmesi, okul çevrelerinde pazar yeri kurulmaması ve inşaat çalışması yaptırılmamasından belediyelerin sorumlu olduğunu belirten Güzeloğlu, bu çerçevede gerekli önlemlerin önceden planlanarak uygulanacağını kaydetti. Güzeloğlu, alınacak önlemleri şöyle sıraladı: “Kolluk birimleri tarafından sınavın yapılacağı tüm okullarla okul çevrelerinde emniyet tertip ve tedbirleri ile trafik düzeni ve güvenliği önceden planlanarak aksatılmadan uygulanacak, sınav evrakının sevk güzergahlarında ve muhafaza edileceği binalarda gerekli emniyet trafik ve koruma tedbirleri alınacaktır.”
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER