Mersin'de Orman yangınlarında insansız uzaktan kumandalı helikopter kullanılacak

Mersin’de bir madencilik firması tarafından Orman Bölge Müdürlüğü’ne insansız, uzaktan kumandalı, kameralı helikopter bağışlandı. Helikopter, orman yangınlarında keşif ve kuvvetlerin yönlendirilmesinde kullanılacak.

Mersin'de Orman yangınlarında insansız uzaktan kumandalı helikopter kullanılacak
 Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Silifke ilçesinde faaliyet gösteren MEDMAR Madencilik San. Tic. A.Ş., Bölge Müdürlüğü’nün orman yangınlarıyla mücadelesinde daha önce çıkan yangınlarda iş makinelerini seferber ederek verdiği katkılarına bir yenisini daha ekleyerek, insansız helikopter bağışladı. Bölge Müdürlüğü’nün, maddi ve manevi katkıları dolayısıyla teşekkür belgesi de verdiği firmanın bağışladığı helikopterin ilk deneme uçuşu, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü’nde yapıldı. Orman yangınlarında keşif ve kuvvetlerin yönlendirilmesinde kullanılacak olan 600-700 metre menzilli, uzaktan kumandalı, kameralı helikopterin havada 15-20 dakika kalabildiği, HD kalitesinde video ve fotoğraf çekebildiği, 150 metre yüksekliğe kadar wi-fi bağlantısıyla görüntü ve fotoğrafları anında izleme imkanının bulunduğu helikopterin, bu yangın sezonunda kullanılmaya başlanacağı bildirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, “Bölgemizde çıkan orman yangınlarında yakınlık-uzaklık gözetmeden, kendilerine talep gelmese dahi ellerindeki her türlü imkanı seferber eden, yangınların söndürülmesi, dolayısı ile milli servetin zarar görmesini engelleyen MEDMAR Madencilik personeline ve idarecilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Firmanın orman yangınlarında sergilemiş olduğu bu hassasiyet ve yaptıkları teknolojik yardımların diğer kurum ve kuruluşlara örnek olmasını isterim” dedi.
Baca, yapılacak deneme uçuşları sonrasında başarı sağlandığı takdirde, tüm işletme müdürlüklerinde bu sitemin yaygınlaşmasının planlandığını da kaydetti.
Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2014, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER