AŞUT: “Kimin İhmali varsa cezasını çekmelidir”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, bu sabah meydana gelen tren kazasında 10 kişinin yaşamını yitirmesinin çok büyük üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, bu acıların tekrar yaşanmaması için hemzemin geçitlerin daha modern hale getirilmesini ve kazada ihmal olup olmadığının tarafsızlıkla araştırılmasını istedi.

AŞUT: “Kimin İhmali varsa cezasını çekmelidir”
 MTSO Başkanı Aşut, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne (MTOSB) bağlanan yolda bulunan hemzemin geçitte, Adana-Mersin seferini yapan yolcu treninin, işçileri taşıyan servis minibüsüne çarpması sonucu meydana gelen kazayla ilgili taziye mesajı yayınladı. Mesajında, kazada 10 vatandaşı kaybetmenin, 4’ünün ise ağır yaralanmasının büyük üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Aşut, “Sadece iş dünyamızı değil, tüm Mersin’i üzüntüye boğan bu acı olayın sonunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına büyük sabırlar, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Üzüntümüz gerçekten çok büyük. Bu vesile ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak Acar Makine Sanayi Firması’na, firma sahibi Sayın Vahit Acar’a, firmanın tüm çalışanlarına ve MTOSB camiasına başsağlığı diliyor, böylesi üzücü olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz” dedi.
Kazada kimin ihmali varsa cezasını çekmesi gerektiğinin altını çizen Aşut, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu acıların tekrar yaşanmaması için her zaman sorun yaratabilecek bu hemzemin geçitlerin daha modern, daha kontrollü hale getirilmesini ve kaza ile ilgili bir ihmal olup olmadığının büyük bir ciddiyet ve tarafsızlıkla incelenmesini istiyoruz. Her kimin ihmali varsa bunun cezasını çekmelidir. Aksi takdirde bu ihmaller devam eder, daha çok canlar yitirilir. İnsan yaşamı bu kadar ucuz olmamalıdır. Yıllardır gündeme getirdiğimiz bu sorunun, Mersin’in ekonomisinin kalbinin attığı bir bölgede bu kadar hafife alınmasının ve ihmal edilmesinin kaçınılmaz sonucudur bunlar.”
Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2014, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER