Tedbir Alınmaz İse Bu Kazalar Devam Eder

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz Tren Kazası için Bir mesaj Yayımladı

Tedbir Alınmaz İse Bu Kazalar Devam Eder

 MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz İlçesi Bağcılar Mevkiinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan'rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Başkan Kocamaz, 11 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan tren kazasına dikkat çekerek, “Duyarsızlık ve tedbirsizlik devam ettiği sürece bu kaza ne ilk, ne de son olacak” dedi.

 

10 YILDA 46 KİŞİ ÖLDÜ

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikanın işçilerini taşıyan servis aracının, Akdeniz İlçesi Bağcılar mevkiinde trenle çarpışması sonucu meydana gelen kazada 11 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Söz konusu kazayı değerlendiren Başkan Kocamaz, göreve geldiklerinde Tarsus’taki tren kazalarında 46 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Başkan Kocamaz, yerel yönetim olarak aldıkları tedbirler sayesinde üzücü tren kazalarında büyük düşüş olduğunu söyledi.

 

ÖNLEM ALINMADAN HIZ ARTTI

Başkan Kocamaz, “Duyarsızlık ve tedbirsizlik devam ettiği sürece bu kaza ne ilk, ne de son olacak” dedi. Tarsus’taki 5 hemzemin geçidin 4’ünde belediye görevlilerinin tedbir aldığını kaydeden Kocamaz, “Ancak, herhangi bir önlem ve gerekli tedbirler alınmadan trenlerin hızının arttırılması yanlış bir karardı. Siz gerekli tedbirleri almadan nasıl böyle bir uygulamayı hayata geçirebilirsiniz?” diye sordu.

 

ALT VEYA ÜST GEÇİT ÖNERİSİ

Başkan Kocamaz, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Hemzemin geçitlerin tamamen kapatılması çözüm değil. Alt ya da üst geçitlerle buradan ulaşım sağlanabilir. Bunu yapmak Ulaştırma Bakanlığı ile Devlet Demir Yolları’nın sorumluluğu. Ancak yine de belediye olarak Tarsus’taki tüm hemzemin geçitlerde gerekli tedbirleri aldık. Ancak bunlar yeterli değil. Her ne kadar ekiplerimiz 24 saat esası ile görev yapsa da sürücülerin de dikkatli olması, kurallara uyması şart.”

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER