Kaza kurbanları son yolculuğuna uğurlandı

Mersin'de dün sabah, yolcu treninin fabrika işçilerini taşıyan servis minibüsüne çarpması sonucu 10 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın kurbanları son yolculuğuna uğurlandı. Karacailyas'taki cenaze töreni sonrası kalabalık hemzemin geçit önünde toplanarak, bu tür kazaların artık son bulmasını istedi.

Kaza kurbanları son yolculuğuna uğurlandı
 Mersin'de dün meydana gelen ve 10 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazasının kurbanları, son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı.

Kazanın ardından Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırılan ve gece yarısına kadar otopsi ve teşhis işlemleri süren cenazeler, sabahın erken saatlerinden itibaren ailelerine teslim edilmeye başlandı. Kazada hayatını kaybeden ve minibüsteki işçilerin çalıştığı fabrikanın sahibi Vahit Acar'ın yeğeni Ünal Acar'ın (32) cenazesi, merkez Akdeniz ilçesine bağlı Karacailyas Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi. Acar'ın cenaze törenine Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de katıldı. Evinden mezarlığa kadar kalabalığın omuzlarında taşınan Ünal Acar'ın cenazesi, mezarlıkta kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları arasında defnedildi.

 

HEMZEMİN GEÇİT ÖNÜNDE EYLEM YAPTILAR

Cenaze töreni sonrası aileye taziyelerini sunan kalabalık, daha sonra mahallenin içinden geçen tren rayları üzerindeki hemzemin geçit önünde toplanarak eylem yaptı. Kısa süreliğine yolu trafiğe kapatan kalabalık, kazada ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup dua okudu. Ardından Ünal Acar'ın amcasının oğlu Yusuf Acar, bir açıklama yaparak yaşanan olaya tepkisi dile getirdi. Bu tür kazaların yıllardır bölgede yaşandığına dikkat çeken Yusuf Acar, "Yıllardır burada şehit verdik, demir yolları üzerinden cenazelerimizi aldık. En aşağıdan en tepedeki tüm yetkililere buradan sesleniyoruz; biz burada kalıcı bir çözüm istiyoruz. Artık burada canlar kaybolmasın. Hemzemin geçitlerde kimse ölmesin. Çağ atladığımızı söylüyoruz, bu hemzemin geçitlerde yüzlerce insanımız öldü. Biz bunların tamamen artık ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Alt geçit mi olur, üst geçit mi olur, ne yapılırsa yapılsın ama artık ocaklar sönmesin" dedi.

Açıklamanın ardından grup olaysız olarak dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2014, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER