Daniyal Makam-ı Cami halkın hizmetine sunuldu

Restorasyonu tamamlanan ve Türkiye'deki tek peygamber kabrinin bulunduğu Mersin'in Tarsus ilçesindeki Makam-ı Daniyal Camii ile Kubatpaşa Medresesi törenle hizmete açıldı.

Daniyal Makam-ı Cami halkın hizmetine sunuldu
 Tarsus’ta Ramazanoğlu Beyi Kubat Paşa tarafından 1557 yılında yaptırılan Kubatpaşa Medrese’si Çukurova Kalkınma Ajansı desteği ile Tarsus Belediyesi tarafından restore edilerek kent müzesi haline getirilirken, Türkiye'nin tek peygamber kabrinin bulunduğu Daniyal Makam-ı Camii de halkın hizmetine sunuldu.
Törende konuşan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 20 yıldır Tarsus'un tüm değerlerine sahip çıktıklarını belirterek, "Bugün bu aydınlık günde böylesine hayırlı bir hizmetin son aşamasına gelmiş olmamız ve gözümüzün arkada kalmıyor olması, bizim için çok büyük bir onur, büyük bir şereftir. 20 yıldır bu kentte yaşayan insanlara, bu kentin ölüsüne dirisine, yer üstünde yer altında olanına hizmet etmeye, değerlerine sahip çıkmaya ve geçmişle gelecek arasında köprü olmaya gayret ediyoruz. Tabiki Daniyal Peygamber, Aziz Paul, Eshab-ı Kehf ve diğer yatırlar Tarsus’umuz açısından çok önemli bir değer ve mutlaka farkına varılması, sahiplenilmesi gereken değerlerimizdir" dedi.
Bu iki eserin ortaya çıkmasıyla Tarsus'un kazandığını vurgulayan Kocamaz, "Bu işe verilen emekle, önümüze çıkarılan bütün engeller boşa çıkmıştır, kazanan Tarsus olmuştur. Böyle bir eseri ortaya çıkarmış olmaktan, buna emek vermekten, ter dökmekten, çaba harcamaktan da bütün belediye çalışanlarımızla belediye meclis üyelerimizle birlikte mutluluk duyuyoruz. Netice de bu eser ortaya çıktıysa gün gelecek tarih hayırla yad edecektir" ifadesini kullandı.
Başkan Kocamaz, bereket peygamberi olarak bilinen ve MÖ 4. ve 5. yüzyıllarda yaşayan Daniyal Peygamberin mezarının, 2006 yılında Makam Camisi'nin abdest alma bölümünde yapılan inşaat çalışması sırasında ortaya çıktığını belirtti.
Başkan Kocamaz, Kubatpaşa Medresesi'nin kent müzesi olarak faaliyet göstereceğini söyledi.
Konuşmanın ardından 2 eser törenle hizmete açıldı.
Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER