Erdemli Belediyesi'nden şehit ve gazi ailelerine yemek

Mersin’in Erdemli Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit ve gazi ailelerine yemek verdi. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, şehit ve gaziler sayesinde bu milletin bugün dimdik ayakta olduğunu kaydetti.

Erdemli Belediyesi'nden şehit ve gazi ailelerine yemek
  18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü kapsamında Erdemli Kaymakamlığı’nca düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Erdemli Belediyesi tarafından şehit ve gazi ailelerine yemek verildi. Erdemli Kaymakamı Osman Taştan da şehit ve gazi ailelerini yemekte yalnız bırakmadı. Erdemli Öğretmenevi’nde verilen yemeğin ardından Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.
Kaymakam Taştan, yemekte yaptığı konuşmada, “Çanakkale olmasaydı belki istiklal mücadelesi de olmazdı” diyerek, şehit ve gaziler sayesinde bu ülkenin ayakta durduğunu vurguladı. Çanakkale’nin bir savaş değil, bir destan olduğunun altını çizen Taştan, yaşananların son derece büyük bir kahramanlık olduğunu belirtti. Taştan, “Dünyanın her yerinden insanlar, bizleri yok etmeye, vatanımızı parçalamaya geldiler. Gelenler öyle sıradan askerler, insanlar değildi. Hepsi atletik yapılı, özel yetiştirilmiş askerlerdi. Böyle bir güce karşı, yiyecek ekmeği olmayan, doğru dürüst silahı bulunmayan atalarımız canları pahasına savaşarak, yurdumuzu korumuşlar ve bize bu vatanı armağan etmişlerdir. Onlara layık olmalıyız” dedi.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da Türk milleti olarak çok zor şartlara gebe kaldıklarını ifade ederek, buna rağmen şehit ve gaziler sayesinde bu milletin bugün dimdik ayakta olduğunu vurguladı. Tollu, “Şehit ve gazilerimizi minnetle ve şükran duygularımızla anıyoruz. Siz, onların değerli aileleri bizlere, bu vatana emanetsiniz. Sizlerin sayesinde bugün bu ülkede hür bir şekilde yaşıyoruz. Ne mutlu silere ki, evlatlarınız bir neslin devamında büyük rol oynadılar. Onlarla gurur duyuyoruz. Sizlerin varlığı her zaman Türk milletine gurur olmuştur. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve onların değerli aileleri bizim göz bebeğimizsiniz. Sizlere sahip çıkmak bizlerin boynunun borcudur” diye konuştu.
Tollu, Erdemli Belediyesi olarak Erdemli’de ilk defa şehit ve gazi ailelerinin tümünü Çanakkale’ye götürecekleri müjdesini de verdi.
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER