MTOSB'de elektirik hatları yeraltına Alınıyor

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, 1. OSB’deki elektrik hatlarının yeraltına alınacağını bildirdi. 22 kilometrelik hattın yeraltına alınacağı çalışmaların başladığını belirten Tekli, 20 milyon TL’ye mal olacak çalışmanın 3-4 yılda tamamlanacağını kaydetti.

MTOSB'de elektirik hatları yeraltına  Alınıyor
 MTOSB Başkanı Tekli, yaptığı yazılı açıklamada, MTOSB’nin altyapı inşaatına 380 hektarlık alanda 1993 yılında başlandığını ve o günden günümüze her parsele altyapı hattı gitmek suretiyle hizmet verildiğini ifade etti. Bugün teknolojinin artması çerçevesinde havadan geçen elektrik hatlarının yeraltına alınmasıyla ilgili çalışmalara başladıklarını dile getiren Tekli, “2009 yılında altyapısına başladığımız gelişme alanında havai elektrik hatlarımız yeraltından dak sistemiyle yapılmış her sanayi parseline ayrı hat çekilmiş ve 1 fabrikada oluşan arızanın diğer firmayı etkilememesi sağlanmıştır. Aynı mantıkla 1. OSB'deki havai hatları da yeraltına alma hedefiyle yapılan çalışmalar tüm altyapının (kanalizasyon, yağmursuyu, içme suyu ve doğalgaz) yollarda yer alması sebebiyle oldukça zor ve risklidir. Ancak sanayicinin 2. OSB’de olduğu gibi en iyi hizmeti alması için Yönetim Kurulu Kararı alınmış ve çalışmalar başlamıştır. Öncelikle dışarıdan gelen arızalar nedeniyle Nacarlı Trafo Merkezi'nde oluşan sıkıntılardan direk olarak sanayicinin kesinti ve dalgalanmalardan etkilenmemesi için TEİAŞ ile yapılan görüşmeler sonucu Trafo Merkezi’nde BARA ayırma işlemi yapılacaktır. Eş zamanlı olarak havai hattın tamamı yaklaşık 22 km yeraltına alınacaktır. Toplamda 3-4 yıl arası sürecek bu projeye başlanmıştır. 2014 yılı içinde ana trafo merkezleri ve ana arter olan Atatürk Bulvarı’ndaki hattın yapımı tamamlanacaktır” dedi.
Çalışmalar kapsamında trafo merkezlerinin projelerinin çizildiğini, tüm güzergahların ve tüm trafo yerlerinin belirlendiğini aktaran Tekli, “Dağıtım Merkezi 1 ve 2 inşaat ihalesine çıkma aşamasına gelinmiştir. Yaklaşık 20 milyon TL'lik bir yatırım planlaması olan projenin 4 milyon TL'lik yatırımının 2014 yılında yapılması planlanmıştır” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER