Yunus Emre Kültür Merkezi 18Mart'ta kapılarını açtı

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından yaptırılan Yunus Emre Kültür Merkezi, kapılarını 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde açtı.

Yunus Emre Kültür Merkezi 18Mart'ta kapılarını açtı
 Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Halkkent Mahallesi’nde 12 bin metrekare alanda inşa edilen Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ilk tiyatro oyunu sahnelendi. Toroslar’da sanatsal, kültürel ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapacak olan ve Selçuklu mimarisinde inşa edilen çok amaçlı Yunus Emre Kültür Merkezi’nin perdeleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde, ‘Geriye Dönmeyi Asla Düşünmediler’ adlı tiyatro oyunu ile açıldı. Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu topluluğu tarafından hazırlanan ve Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Deniz Sandalcı’nın yönetmenliğini yaptığı tiyatro gösterisini 700 kişilik salonda aralarında Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve eşi Aydan Tuna’nın da yer aldığı yaklaşık bin kişi izledi. Gösterimi izlemeye gelen tüm vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı.
Çanakkale’de şehit olan Mehmet’in hikayesinin anlatıldığı oyun öncesinde Çukurova İlkokulu öğrencileri bir şiir dinletisi sunarken Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitler ve yaşamını yitiren gazilerin ruhuna Kuran-ı Kerim okundu.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi’nin, Türk milletinin bu topraklarda yaşama azim ve kararlığını, inancını gösterdiği, yapılan fedakarlıkların zirveye çıktığı bir destan olduğunu söyledi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde böyle bir destanın anlatıldığı tiyatro gösterimini Toroslar halkıyla paylaşmaktan mutluluk duyduklarını da belirten Tuna, Kültür Merkezi’nin Toroslar’a ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi. Başkan Tuna, “Çanakkale Zaferi üzerinden 99 yıl geçmiş olmasına rağmen, bugün de yankıları halen devam eden, Türk milletinin azim ve kararlılığını ortaya koyan ve bunu tüm dünyaya gösteren tarihi bir dönüm noktasıdır. Yedi düvele karşı verilmiş destansı bir mücadeledir. Bugün burada bir cumhuriyetin, bir bayrağın altında özgür bir şekilde yaşıyorsak o destansı mücadeleyi veren atalarımızın sayesindedir. Böyle asil ataların evlatları olarak bu ülkenin kolay kurulmadığını, bu ülkenin her toprağının şehit kanıyla bezendiğini Toroslar Belediyesi olarak özel gün ve haftalarda düzenlediğimiz etkinliklerle gelecek nesle aktarıyoruz. Amacımız, genç nesle tarih bilincini unutturmamaktır. Bin yıllık bu coğrafyada bir ve beraber olduk, bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Toroslar Belediyesi halkoyunları grubunun gösterisi ve Toroslar Teknik Eğitim Kursları Türk Halk Müziği Korusu’nun mini bir konseri ile devam eden programda daha sonra ‘Geri Dönmeyi Asla Düşünmediler" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER