Mersinli genç girişimcilere holanda'da eğtim

Mersin Mesleki Girişimciler ve Toplum Gönüllüleri Derneği’nin “Avrupa’da Geleceğin Genç Girişimcilerini Yetiştirme Projesi” kapsamında 14 genç, Hollanda’da iki haftalık eğitime katıldı.

Mersinli genç girişimcilere holanda'da eğtim
 Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye değer bulunan “Avrupa'da Geleceğin Genç Girişimcilerini Yetiştirme Projesi” isimli Leonardo da Vinci hareketlilik projesi bünyesinde, Mesleki Girişimciler ve Toplum Gönüllüleri Derneği ile ortak paydaşları Tarsus Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Ova Bilişim Sistemleri San.Tic.Ltd.Şti. ve Ülkem Havacılık Turizm Seyahat ve Ticaret Sanayi Ltd. Şti.’den biri engeli 14 genç katılımcı Hollanda’da verilen iki haftalık eğitimi tamamladı.
Mesleki Girişimciler ve Toplum Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Kılınç, yaptığı yazılı açıklamada, proje kapsamında 14 katılımcı ile Hollanda-Regional Community College of Amsterdam kurumunda toplum genelinde girişimcilik odağında farkındalığın artmasını, girişimcilik alanında çalışan kurumlar arasında işbirlikleri geliştirilmesini ve Girişimci rol modellerinin sayıca artışını sağlamak amacıyla kaliteli ve yüksek mesleki standartlarda eğitim vermekte olan yurt dışı eğitim kurumundan 2 hafta süren eğitim ve uygulama programlarını 8-21 Ekim 2013 tarihleri arasında başarı ile tamamladıklarını belirtti. Başkan Kılınç, “Bu faaliyet sonrasında kendi alanlarında toplumsal kalkınmayı, sosyal ve ekonomik düzeyde katma değer sağlamayı, alanlarında kendilerini girişimci fikirleri desteklemeye yönelik katılımcılarımız, işgücü piyasasının ihtiyacı olan yeni kalifikasyonlar kazanmışlardır” dedi.
Katılımcıların mesleki becerilerine katma değer sağlayarak daha iyi koşullarda çalışmalarına ve hayat boyu öğrenimlerine devam etme, böylece mesleki kalitelerinin artmasına destek olma amacı ile gerçekleştirilen projenin tüm giderlerinin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından karşılandığını kaydeden Kılınç, “Katılımcılarımız, projeye katılarak mesleki becerilerin yanı sıra yerleştirme öncesinde ve yerleştirme sırasında gerçekleştirilen faaliyetler ile günlük hayatta karşılarına çıkan durumlarla baş edebilmeye ve çok dilli iş ortamlarında çalışabilmelerine imkan verecek ölçüde yabancı dil becerilerini geliştirmişlerdir. Katılımcılar aynı zamanda İngilizce dilinde aldıkları eğitimler sonrasında elde ettikleri dilsel beceriler sayesinde kendi mesleki alanlarında hedef dillerde yayımlanan dergi, makale, kitap, broşür, web sitesi ve kullanım kitapçığı gibi iletişim araçlarından yararlanarak sürekli mesleki gelişimlerine de katkı sağlanmıştır.
Öte yandan, proje kapsamında gerçekleştirilen kültürel hazırlık faaliyetleri sonrasında katılımcıların çok kültürlü ortamlarda çalışma ve yaşayabilmesi için kültürler arası iletişim kurma becerilerini de geliştirilmiştir. Böylelikle, katılımcılarımızın yalnızca ülkemizde değil, Avrupa İşgücü piyasasında da rekabet edebilmeleri ve uyum sağlamaları için sosyal beceriler edinmeleri sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER