İŞKUR VE MEÜ 'KARİYET GÜNLERİ' DÜZENLEYECEK

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Mersin Üniversitesi (MEÜ) arasından imzalanan protokolle, 'Kariyer Günleri' etkinliğinin birlikte yürütüleceği bildirildi.

İŞKUR VE MEÜ 'KARİYET GÜNLERİ' DÜZENLEYECEK
 Her iki kurum arasında 13 Mart tarihinde imzalanan protokol kapsamında, Kariyer Merkezi ile Mersin Çalışma ve İş Kurumu Tanıtım Birimi tarafından yürütülecek organizasyonda, kurumlar arası işbirliğinin 'Kariyer Günleri' etkinliğini daha üst seviyeye çıkararak öğrencilerin meslek seçme, iş arama becerilerini geliştirme, kariyer planlamalarına daha fazla katkı sağlamayı hedefledikleri belirtildi.
İşkur'dan yapılan açıklamada, ülkemizdeki işsizliğin temel nedenlerinin başında mesleksizliğin geldiğini vurgulanırken, mesleksizliğin en önemli nedenlerinden birinin de özellikle meslek seçme aşamasındaki öğrencilerin işgücü piyasası, meslek seçimi ve iş arama konularındaki bilgi eksikliği olduğu ifade edildi.
Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, kurum olarak üniversite öğrencilerini geleceğe hazırlama gibi bir misyonu üstlendiklerini belirterek, kurum hizmetlerinin her geçen dönem işgücü piyasasının ihtiyaçlarına göre yenilendiğini ve etkinliğini arttırdığını söyledi. .
MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın ise, Mersin İŞKUR ile ilişkilerinin her geçen gün arttığını ifade ederek, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün düzenlediği 'İstihdam Fuarı'ndaki ortaklığın 'Kariyer Günleri'nde de sürdürmenin önemine değindi.
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER