Şirketlerin Önceliği Elektronik Ödeme Güvenliği.

Şirketlerin Önceliği Elektronik Ödeme Güvenliği.

PayTR CEO'su Tarık Tombul:
“Şirketlerin stratejik önceliği elektronik ödeme sistemlerinin güvenliği olmalı”
 
Türk mühendislerinin geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümler sunan ödeme kuruluşu PayTR'ın CEO'su Tarık Tombul, dünya genelinde her yıl Ekim ayında kutlanan Siber Güvenlik Farkındalık Ayı'nda şirketlerin stratejik önceliğinin, periyodik olarak sistemlerinin güvenliğine ilişkin kontrolleri gerçekleştiren ödeme ve elektronik para kuruluşlarıyla çalışmaları olması gerektiğini söylüyor. PayTR olarak sundukları hizmetlerle tüketicilere güvenli ödeme sağladıklarını, işletmelerin ise satış dönüşüm oranlarını ve müşteri sadakatini artırdıklarını dile getiriyor.
 
Dijital dönüşümün büyük bir hızla gerçekleştiği, online ticaret hacminin görülen en yüksek seviyelere ulaştığı günümüz dünyasında, siber güvenlik konusu en önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Gerekli teknik tedbirler alınsa da internet kullanıcıları kullanıcı bilgilerinin ele geçirilmesi, kullanılması veya ifşası gibi tehlikelerle karşılaşabiliyor. Özellikle elektronik ortamda ödeme yapılırken sahtecilik önleme yazılımlarıyla sahtecilik işlemlerinin engellenmesi büyük önem taşıyor.
 
“Güvenlik teknolojilerine önemli yatırımlar yapıyoruz”
PayTR CEO'su Tarık Tombul, “Güvenlik araştırmalarının 2022 verilerine göre finans ve sigorta kuruluşları, siber saldırıların yüzde 22,4'ünün hedefinde yer aldı. Bu sektör grubuna yapılan saldırıların yoğunluğu, finteklerin siber güvenlik önlemleri almasının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Şirketlerin, internet aracılığıyla bahsi geçen riskleri en aza indirmek ve özellikle de yetkisiz işlemlerin önüne geçmek amacıyla, teknolojinin sağladığı bütün imkanlardan faydalanan, bu doğrultuda gerekli tedbirleri alarak periyodik olarak sistemlerinin güvenliğine ilişkin gerekli kontrolleri gerçekleştiren ödeme ve elektronik para kuruluşlarıyla çalışmaya özen göstermeleri stratejik bir önem taşıyor. PayTR olarak, inovasyonun sonsuzluğuna ve dijitalleşmenin hayatı kolaylaştırmasına inanıyoruz. Bu doğrultuda müşterilerimizle kurduğumuz güven bağını ve yarattığımız değeri korumak adına güvenlik teknolojilerine çok önemli yatırımlar yapıyoruz. PCI DSS uyumlu altyapımız, SSL sertifikalı ödeme sayfalarımız, Fraud ve Sahtecilik Önleme ve 3D Secure çözümlerimizle müşterilerimize güvenilir bir hizmet sunuyoruz. Inhouse sahtecilik (fraud) önleme sistemi ve uzman monitoring ekiplerimiz, üye işyerlerimizi 7/24 sahteciliğe karşı koruyor. Bugüne kadar fraud önleme başarımız yüzde 99,4. Ocak-haziran ayları arasında ortalama aylık 4 milyon TL'lik fraud girişimini engelledik. Bu süre içinde aylık ortalama 3 bin işlemi fraud olarak tespit ederek iptal ettik. Alternatif güvenlik çözümlerimiz yüzde 0,01 altında Fraud Baz Puanı ile Türkiye (%0,04) ve Avrupa (%0,08) ortalamalarının altında yer alıyor. Riskli gördüğü ödemeler için doğrulama isteyen 3DS doğrulama sistemimizle de riskli ödeme oranını düşürürken, işletmelerin satış dönüşüm oranlarını artırıyoruz. Bu sayede müşterilerimize, hızlı, kolay ve güvenli bir ödeme süreci sunuyoruz. Bu tür hizmetler tüketiciler için güvenli bir ödeme kolaylığı sağlarken, işletmeler de satış dönüşüm oranlarını ve müşteri sadakatini artırıyor” diyor.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER