Seçimlere Sağduyu Çağrısı

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, yaklaşan oda organ seçimleri öncesi düzenlenen basın toplantısında seçime girecek adaylara sağduyu çağrısında bulundu.

Seçimlere Sağduyu Çağrısı

“Seçimlerin demokrasi şöleni içinde geçeceğini umuyorum” diyen Kızıltan, kazananın dostluk ve kardeşlik olması gerektiğini söyledi. 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan yaklaşan seçimler öncesi düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, bir taraftan basın mensuplarını seçim süreci hakkında bilgilendirirken diğer taraftan seçimlerin barış ve kardeşlik içinde geçmesinin önemini vurguladı. Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge’nin de katıldığı toplantıda Kızıltan şunları söyledi: 
“Son dönemlerde seçimler nedeniyle kamuoyunda tansiyon biraz yükseldi gibi bir izlenim var. Seçime giren arkadaşlarımız heyecanla çalışıyor. Bu durum zaman zaman yanlış anlamalara mahal verebiliyor. Bu nedenle hem seçime katılacak hem de oy kullanacak üyelerimize mesaj vermek istedim. MTSO Üyeleri her zaman son derece medeni, kültür düzeyi yüksek, anlayışlı, birbiriyle uyum içinde çalışmıştır. Bu dönemde de birbiriyle yarışacak, sonra tekrar el ele Mersin için çalışacaktır. Bu seçimlerin de bir demokrasi şöleni içinde geçeceğini umuyorum.”
Toplantıda Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe de söz alarak, “Sürecin daha barışçıl tamamlanması en büyük isteğimiz. Kentimiz sıkıntılı dönemler yaşadı. Bu gerginliklerin seçim sürecine de yansımasını istemiyoruz. Gerginlik yaşanan yerde huzur kaçar. Kent gazetecileri olarak demokratik bir yarış olan seçimlerin huzur ortamında tamamlanmasını umut ediyoruz. Yarışa katılan tüm adaylara başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Nihai sonuçların kesinleşmesi 16 Kasım’da
Oda Genel Sekreteri A.Kadir Dölek ise seçim sürecine ilişkin teknik bilgiler aktardı. 22 bin 711 aktif üyenin 15 bin 367’sinin seçimlere girebilme kriteri taşıdığını kaydeden Dölek şu bilgileri verdi: 
“Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçimleri 5174 sayılı yasa kapsamında Akdeniz İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılacak. Yasada yer alan takvim doğrultusunda hareket ediyoruz. 14 Ekim’de TOBB ve Ticaret Bakanlığı ortak veri tabanından alınan listelerin Akdeniz İlçe Seçim Kuruluna verilmesiyle süreç başladı. İtiraz ve askı süreçleri sonrasında 5 Kasım’da Meslek Komiteleri ve Meclis Asil ve Yedek Üyelerinin seçimi Yenişehir Fuar Merkezinde gerçekleşecek. 41 Meslek Grubunda 271 Meslek Komite Üyesi ile bunların arasından 115 Meclis Üyesi seçilecek. Ardından takvime bağlı olarak 11 Kasım’da Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu asil ve yedek Üyeleri, Disiplin Kurulu, TOBB Delegeleri seçimi yargı gözetiminde Oda Hizmet Binasında yapılacak. Ardından yeni oluşan Oda Meclis en yaşlı üyenin başkanlığında yapacağı ilk toplantısında Meclis Başkanı, Başkan Yardımcıları ve Katip Üye ile Bütçe ve Hesapları İnceleme Komisyonu Üyelerinin seçimini gerçekleştirecek. 12 Kasım Cumartesi günü ise 41 Meslek Komitesi gün boyu toplanarak Komite Başkanları ve Başkan Yardımcılarının seçimini gerçekleştirecek. Yargı gözetiminde yapılan seçimlerin askı ve itiraz süreçleri sonrasında 16 Kasım’da seçim sonuçları kesinleşmiş olacak. Son olarak Yönetim Kurulu yapacağı ilk toplantısında kendi arasındaki görev dağılımını yapacak ve seçimler tamamlanmış olacak.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER