SMA hastası için Erdemli İlçesi Seferber oldu.

SMA hastası Mehmet Ali bebek için 150 bin nüfuslu Erdemli ilçesi harekete geçti. Erdemli Belediyesi’nin başlattığı destek kampanyasına yediden yetmişe herkes seferber oldu.

SMA hastası için Erdemli İlçesi Seferber oldu.

Türkiye’deki SMA hastası bebeklerden bir tanesi de Mersinli Mehmet Ali bebek. Tip-1 SMA hastası olan Mehmet Ali bebeğinin tedavilerinin karşılanabilmesi için Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu harekete geçti. Aile tarafından Mersin Valiliğinden alınan izne istinaden Erdemli Belediyesi tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında sosyal medya duyuruları, kentin dört bir tarafındaki dijital panolara verildi ve kent merkezinde pilav günü etkinliği ile yardım kampanyası devam ettirildi. Tedavi için yeterli kaynağın ailenin elde edebilmesi için gayretlerinin süreceğini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Malumunuz SMA hastaları için çok ciddi bir bedel bunların tedavilerinin sağlanması, biz Erdemli Belediyesi olarak Erdemli ailesi olarak bebeğimizin tedavisini en güzel şekilde yaptırmak adına, bir yardım kampanyası düzenledik. Elbette bugün burada toplanan yardımlar belki bebeğimizin tedavi giderlerinin tamamını karşılamayacak ama biz tabi bu işin peşini bırakmayacağız. Ulusal bazda da biz kampanyamızı sürdürüp, evladımızın sağlığına kavuşması adına elimizden ne geliyorsa inşallah bunu yapıp,  evladımızı sağ salim bir şekilde, sağlıklı bir şekilde ailesine ve topluma kazandıracağız inşallah” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2022, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER