Bir gün herkes Iphone sahibi mi olacak?

Kurucusu Steve Job'u geçtiğimiz aylarda kaybeden dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Apple yeni başarısı ile kırılması güç bir rekora imza attı. Apple'nin akıllı telefonu Iphone'nin satışı tüm dünyada doğan bebeklerin sayısını geçti...

Bir gün herkes Iphone sahibi mi olacak?

37 milyondan fazla satıldı

Apple, son ekonomik verileriyle dünya piyasalarında müthiş bir başarı grafiği yakaladı. Son çeyrekte 13.1 milyar dolar kar açıklayan şirket, aynı dönemde lokomotif ürünlerinden IPhone'un dünya genelinde 37.04 milyon adet satıldığını duyurdu.

Dünyada bir bebek doğuyor birden fazla Iphoe satılıyor

Yaklaşık 98 günlük ekonomik veriler ışığında elde edilen rakamlara göre dünya genelinde günde yaklaşık 377 bin adet IPhone satılıyor. Dünyada günlük bebek doğum ortalaması yaklaşık 371 bin. Bu da demek oluyor ki Iphone'un satış rakamları dünya bebek doğum oranını bile geçmiş durumda.

Dünyanın en güçlü şirketi
     
Kısa zaman sonra herkes IPhone kullanır mı bilinmez ama son satış ve kar rakamları ABD merkezli Apple şirketini 437 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en güçlü şirketi yaptı.Ekonomi uzmanları, Apple'ın 2015 yılında piyasa değerinin 1 trilyon doları bulacağını tahmin ediyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER