Mimarlar Odasında Görev Değişimi

Mimarlar Odası Mersin Şubesi’nin yeni başkanı Sinan Tütüncü oldu. Tütüncü, öncelikle kentin 1/5 binlik imar planları çalışmaları ile ilgili bir komisyon kurarak, önerilerde bulunacaklarını söyledi.

Mimarlar Odasında Görev Değişimi
Mimarlar Odası Mersin Şubesi’nin 12. Genel Kurulu 28-29 Ocak tarihlerinde yapıldı. Mersin’in ve Oda’nın geleceğinin konuşulduğu, yapılacak uygulamaların tartışılarak çözüm önerilerinin sunulduğu genel kurulda gerçekleştirilen seçimde yönetim değişikliği de yaşandı. Sabri Konak ve ekibinin yönettiği Mimarlar Odası’nın yeni yönetimi, Sinan Tütüncü, Esra Şahin Burat, Tolga Oğuz, Ufuk Yürekli, Ünal Şahin, Kutlu Sezen ve Aşkın Hizman’dan oluştu.
Odanın yeni Başkanı Sinan Tütüncü, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilk toplantıyı 2 Şubat 2012 tarihinde yaptıklarını bildirdi. Toplantıda görev dağılımını da gerçekleştirdiklerini ifade eden Tütüncü, kendisinin oda başkanı, Esra Şahin Burat’ın 2. başkan, Tolga Oğuz’un oda sekreteri, Ufuk Yürekli’nin sayman, Ünal Şahin, Kutlu Sezen ve Aşkın Hizman’ın da üye olarak görev aldıklarını belirtti. Tütüncü, “Yönetim Kurulu olarak önümüzdeki dönemde bizleri zor şartlar beklemektedir. Çünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın meslek odaları üzerinde büyük bir baskısı var. Çıkartılmış olan 644 ve 648 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile odaların etkinlikleri azaltılmaya çalışılıyor. Birçok uygulamanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ tarafından yapılması öngörülüyor. Bizler karşılaşacağımız zor koşullara karşın meslek ilke ve anlayışımızdan ödün vermeden kentimize ve mimarlığa sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu yüzden çalışmalarımızı tüm üye arkadaşlarımızın katılımları, sorumluluk olarak yapacakları çalışmalarıyla Mimarlar Odamızı yönetmeye devam edeceğiz” dedi.
İlk işlerinin, Mersin’in 1/5 binlik imar planları ile ilgili çalışmaları yapmak için bir komisyon oluşturmak olacağını kaydeden Tütüncü, Büyükşehir ve ilçe belediyeler ile temasa geçip kentin önceliklerini göz önüne alarak önerilerde bulunacaklarını dile getirdi. Mimarın ve mimarlığın kent halkına daha iyi anlatılmasını sağlayacaklarının altını çizen Tütüncü, “İnsanların yaşadıkları, çalıştıkları, eğitim gördükleri eğlendikleri yerlerin bir mimar tarafından tasarlandığını ifade ederek, kentin gelişmesinde mimarların söz sahibi olmaları gerekliliğini hissettireceğiz. Oluşturacağımız komite ve komisyonlarla kentin her kademesinde çalışmalar yapacağız. Kentin ve mimarlığın gelişmesi için etkin olmaya devam edeceğiz. Tüm üyelerimizin Mimarlar odasına ve kente sahip çıkmalarını ve özverili çalışmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER