Yeni Sanayi Sitesi Şart

S.S.Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sabit Yelkovan, Mersin’de hem sokak aralarında iş yapan esnafın hem de vatandaşların duyduğu rahatsızlığa dikkat çekerek, yeni bir sanayi sitesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Yeni Sanayi Sitesi Şart

 Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın görevde olduğu dönemde Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelmesi beklenen yeni sanayi sitesi projesinin Burhanettin Kocamaz’ın görev süresinde de hala beklediğine işaret eden Yelkovan, “Mersin’in bir 5 yılı daha heba olmasın” çağrısı yaptı. 

 İki sanayi sitesi bulunan Mersin’de esnaf, mahalle aralarında iş yapmaya çalışıyor. Sokak arasına sıkışan esnaf kadar, mahalle sakinleri de görüntü ve gürültü kirliliğinden dolayı rahatsız. Belediye, soruna çözüm bulmazken; esnafın yıllardır sorunun çözümüne ilişkin hazırladığı proje raflarda bekliyor.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Toroslar İlçesi’nde 2 bin dönümlük alanın sanayi sitesi alanı olarak onaylandığını duyurdu. Ancak proje Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayını bekliyor.

 TÜM MERSİN’İN ORTAK SORUNU

 Bugün kadar yapılan çalışmalar ve projenin detayları hakkında bilgi veren Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sabit Yelkovan, sorunun yalnızca esnafın değil, tüm kentin bir bütün olarak ortak sorunu olduğuna dikkat çekerek, destek istedi. Kısa bir süre önce ziyaret ettiği İzmir’de 6. sanayi sitesinin hizmete girdiğini anlatan Yelkovan, ekonomisi ile iddialı illerden Mersin’de hala 2 sanayi sitesi bulunduğunu ve bunun yetmediğini vurgulayarak, şunları ifade etti:

“Küreselleşen dünya ve bu dünyada coğrafi ve kültürel özellikleri ile büyüyen, güçlenen Türkiye’nin en büyük liman kenti ve kalbi Mersin. Tarihi ve kültürel yapısıyla bu yarışta önemli bir yer alması gereken Mersin, bugüne kadarki yanlış ve düzensiz politikalarla hak ettiği yeri ve önemi alamamıştır. Bir tarım kenti olarak görülen Mersin, gelişmekte olan sanayisinin şehir içindeki yapılanmasıyla çarpık bir kent görüntüsü sergilemiştir ve bu düzensiz yapılanma sanayicimize, esnafımıza, üreticimize ve hatta Mersin halkına büyük zorluklar çıkarmıştır.”

 

MERSİN’DE ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK

Toroslar İlçesi’nden 2 bin dönümlük arazi aldıklarını ve buranın bakanlıkça sanayi sitesi alanı olarak onaylandığı bilgisini paylaşan Yelkovan, alanın Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın da çabaları ile zirai alandan çıkartıldığını, bölgedeki zeytinliğin de proje de yeşil alan olarak işaretlendiğini dile getirdi. Hazırladıkları projenin Mersin’de önemli bir ihtiyacı karşılayacak şekilde her yönü düşünülerek hazırlandığını kaydeden Yelkovan, proje hakkında şu bilgileri verdi:

 PROJEDE HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

 “Kentimizin ekonomisini taşıyan firmalara ve esnaflara daha iyi koşullar sağlamak için bu özel projeyi tasarladık. Sanayicimizin, esnafımızın ve üreticilerimizin daha iyi koşullarda işlerini yapmalarının ve kentimize daha iyi hizmet vermelerinin aracısı olmayı amaçladık.

Projemiz birçok iş koluna hitap edebilecek şekilde düşünüldü ve tasarlandı.

300 bin metre karelik alan üzerine tasarlanan bu proje kapsamında Mersin halkının hizmetine fırsatlar sunmak istiyoruz.

Proje kapsamında; 130 metre kare, 250 metre kare, 400 metre kare olmak üzere üç farklı ti p dükkan, 130 metre kare 92 adet dükkan, 240 metre kare 144 adet dükkan, 400 metre kare194 adet dükkan, bir cami, 1 adet idari bina, 3 adet özel güvenlik noktası. 1 adet Karakol, 1 adet sağlık ocağı, 1 adet çıraklık eğitim merkezi, 1 adet İtfaiye, 1 adet petrol istasyonu, 5 adet banka binası, 1adet postane, 1 adet sağlık ocağı. Toplantı konferans salonları. Alış-veriş merkezleri, yeşil alan, dinlenme parkları, spor alanları, restorantlar, kafeler, ve Otel.

Bu renklilik ziyaretçilere daha temiz, güvenilir bir ortam sağlarken sanayi sitesinin daha cazip olmasını hedeflemektedir.”

 “MERSİN’DEKİ TEK ETKİLEŞİMLİ SANAYİ ATEŞİ PROJESİ”

 Yeni sanayi sitesini “Mersin’deki tek etkileşimli sanayi ateşi projesi” olarak tanımlayan Yelkovan, “Böylelikle Mersin'imizin bu küresel yarışta yerini alan Türkiye'yle beraber hakkettiği yeri ve önemi almasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.

Projenin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın görevde olduğu dönemde gündeme geldiğini, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Burhanettin Kocamaz’ın görev süresinde de hala beklediğine işaret eden Yelkovan, “Mersin 15 yılını heba etti. Mersin’in bir 5 yılı daha heba olmasın” çağrısı yaptı.             

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2016, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER