Son sözleri: Dua edin

Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes, tedavi gördüğü Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. 65 yaşında vefat eden Menderes'in son sözleri "Dua edin” oldu.

Son sözleri: Dua edin

Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes, tedavi gördüğü Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde saat 20.30 sıralarında hayata gözlerini yumdu. 65 yaşında vefat eden Menderes'in son sözleri "Dua edin" oldu.

34 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Aydın Menderes için iki cenaze namazı kılınacak. İlk namaz, yarın Hacıbayram Camii’nde öğlen namazının ardından kılınacak. Menderes'in naaşı, daha sonra İstanbul'a götürülecek. Menderes, pazar günü Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Buradaki törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Menderes’in cenazesinin Topkapı'daki anıt mezara, babası Adnan Menderes'in yanına defnedilmesi öngörülüyor.

BAŞHEKİM BOZKURT'UN AÇIKLAMASI

Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nin Başhekimi Prof. Dr. Murat Bozkurt, Aydın Menderes'in 34 gün önce başka bir hastaneden Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'ne akciğer enfeksiyonu ön tanısıyla kabul edildiğini belirterek, yapılan ilk tetkiklerde kronik akciğer enfeksiyonu takip ve tedavilerinin yapıldığını söyledi. İlerleyen süreçte kronik hastalıkları nedeniyle Menderes'in solunum kastında yetmezlik ve buna bağlı gelişen solunum yetmezliği nedeniyle solunum cihazına bağlandığını bildirerek, "Bu dönemde gelişen çoklu organ yetmezliği ve tetkik şok dediğimiz tablo sonucu bugün Sayın Aydın Menderes'i hastanemizin yoğun bakımında, saat 20:30'da kaybettik" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Menderes'in vefatı dolasıyısla eşi Ümran Menderes'e bir taziye mesajı gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Değişim Partisi ve Demokrat Parti eski Genel Başkanlarından, TBMM eski üyesi Sayın Aydın Menderes'in vefatı sebebiyle eşi Ümran Menderes'e bir taziye mesajı göndererek üzüntülerini bildirmiştir" denildi.

KILIÇDAROĞLU BAYAN MENDERES İLE GÖRÜŞTÜ

İzmir programının akabinde Ankara'ya dönen Kılıçdaroğlu, Aydın Menderes'in hayatını kaybettiği Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçti. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile birlikte Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes ile görüşen ve kendisine başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, hastane çıkışında kısa bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Aydın Menederes'in önemli entelektüel birikime sahip bir siyasetçi olduğunu belirterek, "Türk siyaset dünyası önemli bir kayıpla karşı karşıya, kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. Ümran Manderes'in Aydın Menderes'in hep yanında olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Saygıdeğer eşine gerçekten hepimiz minnet borçluyuz. Bir dakika olsun bile eşini yalnız bırakmadı. O çileli yaşamı beraber yaşadılar" diye konuştu.

BAKANLAR HASTANEYE AKIN ETTİ

Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, hastane çıkışında gazetecilere açıklamada bulundu. ''Menderes ailesine, onu seven herkese, milletimize başsağlığı diliyorum'' diyen Günay, ''Aydın Menderes ile 1977 Meclisi'ne dayanan arkadaşlığı'' olduğunu söyledi. Günay, şunları kaydetti:

''O Meclis'in en genç üyeleriydik ve uzun süre başkanlık divanında birlikte çalıştık. O günden bu yana da çok iyi hukukumuz oldu. Demokrat, hoşgörülü, milli değerlerine bağlı, ama liberal ve siyaseten çok değerli bir insandı. Türkiye demokrasisinin acılarını yaşamış bulunan bir ailenin son bireyiydi. Türkiye demokrasisi çok büyük acılar yaşadı ve bu acıların başlangıcı Menderes ailesinde somutlaştı. Bugün Türkiye'de eğer demokrasi bir olgunluk noktasına doğru gelmişse bu ailenin serüvenine ve acılarına
çok şey borçluyuz. Haklarını helal etmelerini dilerim bütün kalbimle. Onların bu millete hakları geçti. Biz hepimiz hakkımızı helal ediyoruz ve kendisine sonsuz rahmet diliyoruz, ona ve ailenin önceki bireylerine.''

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de hastane çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. ''Aydın Menderes hayatını kaybettiğinde hastaneye ilk ziyarete gelen sizdiniz, görüşlerinizi alabilir miyiz'' sorusunu, ''Allah rahmet eylesin. Türk siyaseti için önemli bir insandı gerçekten. Daha doğrusu Türk siyaseti ve demokrasisi için önemli bir ismi taşıyordu'' şeklinde cevapladı. Bakan Eker, şöyle konuştu:

''Büyük acıları gerçekte büyük bir metanete ve onunla birlikte büyük bir birikime dönüştürebilmiş bir insandı Aydın Bey. Bu yönü de çok çok önemli. Tabii o meşum kazadan sonra zaten hayatı önemli ölçüde engelli hale geldi, fiziki olarak. Ama zihinsel olarak Türkiye'de hem siyasete büyük katkılar yapan, duruşuyla, tavırlarıyla da siyasette her zaman önemli etkin bir insan oldu. Cenab-ı Allah'ın takdiri. Normal yaşı itibariyle baktığımız zaman henüz hizmet edebilecek, gerçekten siyasete önemli katkılar
sağlayabilecek bir yaştaydı. Allah rahmet eylesin. Milletimizin başı sağolsun.''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da hastaneye gelerek, Menderes'in ailesiyle görüştü, başsağlığı dileğinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER