Kahramanmaraş'ta gerginlik

Kahramanmaraş olaylarının 33. yıldönümünde Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından düzenlenen anma programı olaylı başladı. Pazarcık ilçesine bağlı Narlı beldesinde toplanan grup, etkinlik için şehir merkezine gitmekte ısrar edince güvenlik güçleri müdahale etti.

Kahramanmaraş'ta gerginlik

Kahramanmaraş Valiliği, anma etkinliğinin il merkezinde yapılmasına müsaade etmezken, Narlı beldesinde yapılmasına izin verdi. Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı etkinliğe katılmak için sabahın erken saatlerinden itibaren Türkiye'nin ve Avrupa'nın çeşitli illerinden yaklaşık 500 kişi özel araç ve otobüslerle Narlı beldesine geldi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Başkanı Selahattin Özel, miting alanındaki kürsüye çıkarak "Anma programını Kahramanmaraş'ta yapacağız" dedi. Bunun üzerine Jandarma yolu kesti. Etkinliği şehirde yapmaya kararlı olan grup, Kahramanmaraş-Gaziantep yolundan gitmeye çalıştı. Yol güzergahında kalkan oluşturan Jandarma robocoplar geçişe müsaade etmedi. 1,5 saat barikatın önünde bekleyen kalabalık, barikatı yarmak için girişimde bulununca jandarma müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Grubun bir bölümü barikat önünden ayrılırken, kalan bölüm ısrarını sürdürdüğü için gerginlik devam ediyor.

Bu arada eyleme katılarak destek veren CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile görüşerek yolun açılmasını istedi ancak başarılı olamadı.




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER