Mesleki Eğitim Merkezi'nden İnşaat Eğitimi

Mersin’in Tarsus ilçe Mesleki Eğitim Merkezi, inşaat işçilerine yönelik eğitim verdi.

Mesleki Eğitim Merkezi'nden İnşaat Eğitimi
Eğitim sonunda kursu tamamlayan kursiyerlere belgeleri Tarsus Mesleki Eğitim Merkez Müdürü Nurettin Ambaroğlu verdi. 40 saatlik eğitim sonunda kursiyerlere belgeleri verildiğini söyleyen Ambaroğlu, başarılar diledi. Ambaroğlu, “Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi olarak ben ve ekip arkadaşlarımla sürekli olarak sanayi esnafı ile ilgili inceleme ve araştırma yapmaktayız. Tarsus esnafının eksiklikleri tespit edip bunları eğitimlerle gidermeye çalışmaktayız bunu da başarmış bulunmaktayız. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 1275 elemana ulaşarak eğitim verdik bu rakam TÜİK verilerinden alınmıştır. Bu bizim için büyük bir başarıdır" dedi. 


2011 yılından önce bu rakamların çok yetersiz olduğunu ve ekibiyle birlikte bu çalışmaları başlattıklarını belirten Amraboğlu, 

"Yapı müteahhitlerinin kayıtları ile şantiye şefleri ve yetki belgeli ustalar hakkında yönetmelik 16/12/2010 tarih ve 27787 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Yönetmeliğin amacı plan, fen, sanat, sağlık, çevre şartlarına ve standartlara uygun yapı inşa edilmesine yönelik yapım faaliyet ve süreçlerinin takibini sağlamak üzere, yapı müteahhitlerine yetki belgesi numarası verilmesine, kayıtlarının tutulmasına, mimar veya mühendis unvanlı şantiye şefi çalıştırılması mecburi yapılara, yapım işlerinde görev alan şantiye şeflerine ve yetki belgeli usta çalıştırılmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. İlgili belediyelerin çevre ve şehircilik biriminden belge alanlar kurumumuza başvurarak 40 saatlik eğitim almakta ve belge sahibi olmaktadır. Bu alınan belgelerle mevcut eğitimsiz ve yetki belgesiz inşaat işçileri hem eğitim almış hem de gerekli çalışma iznini almış olacaklardır. Eğitim almış arkadaşlarıma belgelerinin hayırlı olmasını temenni eder başarılar dilerim” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER