Genç Bayan Milli Takımı Dünya Şampiyonu Oldu

Fransa’nın Nimes kentinde yapılan 2014 Salon Dünya Şampiyonası'nda, Makaralı Yay Genç Bayan Milli Takımı, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Takımı'nı yenerek Dünya Şampiyonu oldu.

Genç Bayan Milli Takımı Dünya Şampiyonu Oldu
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersinli sporcu Aleyna Akçınar, Begüm Topkarcı ve Yeşim Bostan'dan oluşan Makaralı Yay Genç Bayan Takımı, finalde ABD takımını geride bırakarak Dünya Şampiyonu oldu. 

Toplamda 50 ülkeden 379 sporcunun katıldığı şampiyonada, Türkiye'yi Olimpik Yay Genç Bayan Takım'da Aybüke Aktuna, Tuana Uğur ve Semiha Pulat, Olimpik Yay Genç Erkek Takım'da Kerem Kırsever, Berat Aydın ve Orkun Ege Tokuş, Makaralı Yay Genç Bayan Takım'da Begüm Topkarcı, Aleyna Akçınar, Yeşim Bosatan ve Makaralı Yay Genç Erkek Takım'da Özgür Can Alıcı, Barış Tandoğan ve Furkan Dernekli temsil ediyor. Dün yapılan sıralama atışlarının ardından öğleden sonra takım yarışmaları gerçekleştirildi. Sırasıyla Belarus ve Almanya'yı geride bırakan Olimpik Yay Genç Erkek Takımı, yarı finalde Ukrayna'ya 227-226 geçti ve 1 Mart günü yapılacak olan final atışlarında Rusya ile bronz madalya mücadelesi verecek. 

İlk turda Amerika Birleşik Devletleri'ni 223-214 geride bırakan Olimpik Yay Genç Bayan Takımı ise çeyrek finalde İtalya'ya 232-214 geçilerek elendi.

Makaralı Yay Genç Erkek Takımı ise ilk turu bay geçti ve çeyrek finalde Slovenya ile karşılaştı. Çekişmeli geçen 4 seri sonunda iki takımda 228 puan atarak berabere kaldı. Beraberlik atışında 27 puan atan milli sporcular 28 puan atan Slovenya'ya geçildi. Makaralı Bayan Takımı da sıralama atışlarını 3. sırada bitirdi ve yarı finalde Rusya'nın rakibi oldu. 4 seri sonunda rakibine 232-230 üstünlük sağlayan Makaralı Yay Genç Bayan Takımı, bugün yapılan final atışlarında Amerika Birleşik Devletleri'ni 225-224 yenme başarısını göstererek, dünya şampiyonu oldu. Aynı zamanda Mersinli sporcu Aleyna Akçınar kendi rekoru olan 560 puanı 568’e yükselterek, kendi rekorunu da geçti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salman Malkoç, "Böylesine önemli bir şampiyonada ülkemizi takım olarak temsil eden tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Mersin’den Okçuluk Milli Takımımıza gönderdiğimiz sporcumuz Aleyna Akçınar'a ve antrenörü ve aynı zamanda mersin okçuluk il temsilcimiz Aytekin Ataş'ı almış oldukları bu önemli başarıdan dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER